Núm. enllaços: 32
pàgines en català
Blog dedicat a l'ensenyament dels passos bàsics per aprendre a ballar sardanes.
Treball divulgatiu, amb fotografies, comentaris i documentació diversa sobre les activitats sardanistes, a càrrec de Francesc Botet.
Els comentaris, l'anecdotari i la completíssima base de dades de'n Francesc Manaut, un sardanista que s'autodefineix com a Boig per la Sardana. La base de dades és la mateixa que es pot consultar des del web de la Federació Sardanista de Catalunya.
Llista d'autors sardanistes que figuren a la Viquipèdia, l'enciclopèdia gratuïta en català feta d'articles que pot editar tothom. Des d'aquest enllaç, es pot accedir a la fitxa de desenes de compositors de tots els temps, millorar-ne els continguts i afegir-hi més autors.
Web destinat a tractar la sardana des de totes les possibles vessants. Conté informació d'iniciació a la sardana (música i ball), cursets, una molt completa agenda d'activitats (aplecs, ballades, ballets, concerts, concursos i altres), informació sardanista, bases de dades d'autors i sardanes, etc.
Ampli repàs a la història passada i present del sardanisme a Terrassa.
Escola de música de La Bisbal d'Empordà amb un focus força elevat en la formació en insturments de cobla. Al llarg del curs, diverses cobles professionals solen posar-se en contacte amb l'escola i amb els professors d’instrument per incorporar els nostres alumnes a les seves formacions. Així, doncs, l'Escola esdevé una pedrera important per a les cobles del país.
Treball final de carrera de Tomàs Espanyó i Comelles, conegut músic vinculat al coblisme. En un moment on la sardana i la música de cobla estan en un moment de transició important i desconeixement social notable, l'autor treballa aquests reptes com es fa en el món empresarial actual: aplicant modernes tècniques formals d'anàlisi estratègic.
Exposició virtual en format web que aporta una nova visió de la sardana mitjançant diferents adjectius relacionats amb la nostra dansa sota el domini http://www.exposardanes.cat/
Associació de Vilassar de Mar dedicada a organitzar, participar i promoure qualsevol activitat relacionada amb la conservació, difusió i consolidació de la cultura musical catalana en qualsevol de les seves formes. Aquesta associació treballa per a establir un fons i un inventari fonogràfic, especialment -però no exclusivamentdels enregistraments en 78 revolucions.
La guia sardanista que es publica cada any amb informació d'aplecs, concursos i altres activitats destacades, ara també es pot fullejar a la xarxa.
Pàgina dedicada a aquesta important nissaga de músics empordanesos, que s'inicià a principis del segle XIX i que ha tingut forts lligams amb la música de cobla.
Concurs adreçat a la difusió de les noves sardanes que s'estrenen cada any, i a la promoció dels seus autors. Mitjançant eliminatòries setmanals emeses per ràdio i per aquest web entre Setembre i Abril (aproximadament), i un concert final al Maig, el públic que vulgui votar atorga el Premi Popular. Les altres dues categories de guardons, el Premi de la Crítica i Premi Joventut, les atorguen jurats de músics professionals que es renoven cada any.
Blog del projecte perquè la Sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO
Petita enciclopèdia audiovisual de la sardana a la xarxa, dirigida a tothom qui vulgui conèixer la nostra dansa i, molt en particular, a totes les persones que es dediquen a l'ensenyament i a la difusió de la nostra dansa.
Material destinat a l'ensenyament de la sardana a l'escola. Ha estat recollit i evolucionat per la M. Àngels Pons i Montanyà, mestra de música berguedana que l'ha utilitzat regularment a les seves classes. Un cop jubilada, ha decidit publicar-lo en format web per facilitar-ne el reús per part d'altres docents que vulguin utilitzar-lo per a ensenyar sardanes a les seves escoles.
Web de l'Escola Superior de Música de Catalunya per informar sobre el seu Master en Cobla i gestionar-ne les inscripcions. Consta de dos itineraris diferenciats: un adreçat a la interpretació, i l'altre centrat en direcció i composició. A més, compta amb la col·laboració de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, actuant com a cobla pilot pels estudiants de direcció i composició.
Blog que s'autodefineix com una finestra oberta a la cobla i la seva música.
Pàgina de la Viquipèdia que enllaça amb les biografies dels principals intèrprets de cobla. La majoria de biografies no són accessibles directament des d'aquesta pàgina, sino des de la subcategoria corresponent a l'instrument habitual de cada músic.
Aquest espai resum, organitza i enllaça els principals articles sobre la sardana publicats a la Viquipèdia (Wikipedia), l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot editar.
ENLLAÇ NO DISPONIBLE ACTUALMENT PERQUÈ EL PROJECTE NO ES DU A TERME
Projecte telemàtic destinat a fer arribar la sardana i la cobla de manera moderna i lúdica al màxim de nens i nenes en edat escolar de tot el territori de parla catalana. Es fonamenta en l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per afavorir el treball col·laboratiu i en xarxa entre grups d'escoles.
Curs d'ensenyament de sardanes revesses, gratuït i basat en Internet, amb la intenció de difondre aquest peculiar tipus de sardana on l'oïda i les habilitats matemàtiques són més importants que l'estil de ball.
Completíssima font d'informació sobre el moviment sardanista a Lleida. Notícies, articles d'opinió, agenda, iniciatives de la Federació, publicacions sardanistes als mitjans lleidatans, etc, etc, etc.
Blog dedicat a les colles de competició, els concursos sardanistes i els diferents campionats.
Blog de Sardanes per la Independència, creat per en Xavier Capdevila. Permet descarregar les 9 sardanes de la Ballada per la Independància (en format PDF). Són a disposició de totes les cobles i agrupacions sardanistes que vulguin convertir una ballada de sardanes en un altaveu a favor de la sobirania del país.
Sectorial sardanista dins l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'organització popular, transversal, democràtica i apartidista que defensa i treballa per la consecució d'un Estat Propi. Aquesta sectorial pretén aconseguir que la sardana esdevingui un emblema nacional d'aquest nou Estat.
Tota l'actualitat sardanista a Sitges en format blog, inclosa la de les colles Blanca Espurna.
L'anècdota sobre la reacció del famós compositor rus Ígor Stravinski quan va sentir sardanes a Barcelona per primera vegada, i sobre la sardana que va escriure el propi Stravinski.
pàgines en francés
Complet web al voltant de la sardana, les seves activitats, l'ensenyament i la pròpia Federació d'Entitats de la Catalunya Nord.
Recull de la col·lecció de particel·les i partitures del CIMP, Centre Internacional de Música Popular. Segons el web de l'entitat, en tenen unes 12000.