Sardanistes Franquesins

Benvinguts! Som a Les Franqueses del Vallès, municipi format per cinc pobles: Bellavista, Corró d'Amunt, Corró d'Avall, Llerona i Marata. Organitzem cursets de sardanes i activitats sardanistes. Ens encantaria col·laborar amb totes les entitats del nostre municipi portant-hi la sardana i fent activitats conjuntes.Sant Ponç, 55-57, 1C, - 08520 Les Franqueses del Vallès

Eli Gascon, presidenta | T.938464841 /629945019 | sardanistesfranquesins@gmail.com
tornar a la miniweb

Ultimant detalls pel naixement d'una NOVA SARDANA dedicada a LES FRANQUESES DEL VALLÈS

Dc. 10-Mai-2017

Sardanistes franquesins tenim el goig d'anunciar-vos una primícia! Abans que s'acabi el 2017, veurem néixer una sardana lletrada dedicada a la gent de Les Franqueses del Vallès. Es dirà HIMNE AL POBLE DE LES FRANQUESES, i serà molt especial, ja que tant el compositor, Dani Pérez, com el lletrista, Manel Mateo, són franquesins, i el projecte està coordinat per Sardanistes franquesins. El com i el quan us ho direm més endavant, a les acaballes de l'estiu, però us podem assegurar que hi estem molt il·lusionats, i segurs que serà un esdeveniment molt i molt potent!

Mor Ramon Moncho, infatigable difusor de la sardana i la cobla

Dj. 17-Oct-2019

Ha mort Ramon Moncho, actiu defensor de la sardana i dinamitzador de les emissions sardanistes del programa 'Contrapunt' a Ràdio Terrassa SER Vallès. La cerimònia del seu comiat ha sigut aquest divendres 18 d'octubre, al Tanatori de la funerària de Terrassa.

La seva tasca va ser en mútliples fronts: a l'Obra del Ballet Popular (OBP), a la ràdio, a l'organització de les Ciutat Pubilla i als inicis de la Federació Sardanista de Catalunya. Per això va esdevenir un personatge popular i conegut entre moltes persones del món de la sardana i la cobla. A més a més, la seva implicació i tenacitat amb 'Contrapunt' va suposar que el programa rebés el Premi als Mitjans de Comunicació amb especial dedicació a la Sardana de l'OBP el 1992 i el 1998 pels 50 anys d'emissions.

Aquesta tasca de difusió periodística va ser el signe dominant de la seva feina a favor de la sardana i la cobla. Però també va treballar en d'altres sentits, com amb la recopilació d'un important arxiu de sardanes o l'organització i difusió de nombroses activitats sardanistes, especialment de l'Aplec de l'Encamp i el seu premi Grandalla d'Argent.

Diversos compositors li van dedicar sardanes, com ara Antoni Albors amb Cant de l'amistat; Ramon Vilà amb En Moncho i la Núria o Tomàs Gil i Membrado com Benmereixenca, entre d'altres.

La Casa de la Sardana tanca aquest divendres per la vaga general

Dt. 15-Oct-2019

La Casa de la Sardana farà tancament patronalaquest divendres 18 d'octubre en adhesió a la vaga general, convocada pels sindicats sobiranistes Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).

El motiu oficial d'aquesta vaga és denunciar els drets que "els treballadors i treballadores han vist retallats en els darrers anys" i "exigir" que es recuperin. Però és evident que la finalitat és rebutjar la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics que es va emetre el dilluns 14 d'octubre. En aquest sentit, el comunicat que ha emès IAC demanava "la llibertat de totes les preses polítiques". La manifestació d'aquest dia de vaga començarà als Jardinets de Gràcia a les 17:00 h. i té previst baixar fins a la Gran Via de Barcelona.

Per tant, el personal laboral diari de les entitats que s'allotjen a la Casa de la Sardana donarà suport a la manifestació i l'espai restarà tancat. D'aquesta manera es referma el compromís amb la lluita per la igualtat i la llibertat de tots els treballadors després que aquest dilluns 14 d'octubre també es tanqués per la sentència. En aquest sentit, la Confederació Sardanista de Catalunya va publicar un manifest, que es pot consultar a la portada de la pàgina electrònica.