Notícies

www.sardanaperlallibertat.cat, la pàgina per inscriure's a la sardana monumental pels presos polítics
Dc. 16-Mai-2018

El Foment de Banyoles, l'ANC i el Comitè de Defensa de la República (CDR) del Pla de l'Estany han presentat els detalls de cara a la gran sardana que envoltarà l'estany de Banyoles en suport als presos polítics. La pàgina electrònica https://www.sardanaperlallibertat.cat/ servirà per registrar-s'hi i els organitzadors han desvelat diversos detalls de l'esdeveniment.

Així, l'acció serà el proper dissabte, 30 de juny, a les 20:00 h., a la mitja part de l'Aplec de la sardana de Banyoles. Hi haurà 25 trams que vorejaran el contorn de l'estany, i un d'ells serà ja pels sardanistes assistents a l'Aplec. En qualsevol cas, cal cobrir els 7.000 metres de perímetre de l'estany, pels quals es calcula que caldran 6.000 persones. Per facilitar la logística s'ha creat aquesta pàgina electrònica, com a les macromanifestacions de l'11 de setembre dels darrers anys.

L'organització recomana que tots els assistents vesteixin de groc per "tenyir del color de la llibertat" l'estany. Tots ells podran ballar 2 sardanes. Una serà una nova composició, Vent d'octubre, de Paco Viciana, amb lletra adaptada a partir d'un poema de Josep Navarro Santaeulàlia, que va escriure el passat octubre. La nova versió del poema i acompanyarà la sardana versa sobre els fets que va succeir aquell mes. L'altra sardana serà Somni de Manel Saderra i Puigferrer, en al·lusió a la gran ballada que es va organitzar l'any 1998. Els assistents, hauran de dur un transistor per sintonitzar amb Ràdio Banyoles, per poder escoltar la música. De fet, la idea és que una cobla, integrada per músics que haurà convocat l'autor, i una coral femenina amb Alba Bosch de solista al capdavant, interpretin la música. I serà des de dalt la barca la Tirona, navegant per l'estany.

Els impulsors han remarcat que "tothom hi és benvingut i recomanem que vinguin amb temps". També pretenen convidar alguna personalitat destacada del món de la política. En aquest sentit, properament s'anunciarà qui llegirà el manifest. També es podrà comprar gorres a 5 € i hi haurà guardioles per recollir fons per a la caixa "de solidaritat, de resistència i associació de presos".