Notícies

Una nova ballada perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat
Dj. 27-Des-2018

Aquest proper diumenge 20 de gener la Plaça del Rei de Barcelona acollirà a les 11:30 h., la 2a ballada per la UNESCO, amb la voluntat de recaptar fons pel programa perquè la sardana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La part musical anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La ubicació de la ballada d'enguany és més cèntrica per arribar a un major número de persones, així com per difondre el projecte entre els turistes que visiten Barcelona i aquest espai. A més a més, és un espai simbòlic de Barcelona i de la història de Catalunya.

La 1a edició va ser l'any passat al barri de Gràcia, amb un èxit clamorós que va omplir el claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri. A més a més, va permetre recaptar una important quantitat de diners que van permetre mantenir les diverses activitats de gestió i difusió perquè la sardana formi part de la llistat de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

La Confederació Sardanista de Catalunya està treballant des del passat 2017 perquè la sardana obtingui aquest reconeixement internacional. S'ha desenvolupat diverses iniciatives, com ara un disc, una campanya de micromecenatge o aquest tipus de ballades. L'objectiu és divulgar el projecte el màxim possible, aconseguir recursos per mantenir l'activitat i obtenir el compromís de la societat amb la proposta. Aquests aspectes són fonamentals perquè el comitè que hagi d'avaluar la sardana en comprengui l'abast i implicació dins la societat catalana.