Notícies

Una ballada per potenciar la candidatura de la sardana com a Patrimoni de la Humanitat
Dc. 03-Gen-2018

Aquest proper dissabte, 20 de gener, a les 16:30 h., el claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri del barri de Gràcia (carrer del Sol, 8) de Barcelona acollirà una ballada per potenciar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. La part musical anirà a càrrec de la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

La ballada es planteja com un punt de suport popular per demostrar al comitè que analitza les candidatures la veritable implicació de la població en favor de la dansa tradicional catalana. Aquest és un factor que la UNESCO analitza molt acuradament a l'hora de concedir el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També servirà com a acció per recaptar fons per poder assumir les despeses de les gestions i dossiers que està preparant un equip expert des que va començar el projecte. Per això l'accés serà a partir de l'aportació econòmica voluntària de cadascun dels assistents.

Aquest iniciativa s'uneix a les accions anteriors per recopilar fons. Així, fins ara s'ha desenvolupat una campanya de finançament popular via Verkami i s'ha editat un disc especial per divulgar el projecte i aconseguir liquiditat. De fet, aquest disc especial també es podrà comprar durant la ballada. La gravació té enregistraments de diverses peces destacades per a cobla interpretades a diverses Finals de La Sardana de l'Any. D'altra banda, la Confederació Sardanista de Catalunya està preparant i concretant d'altres accions i acords per recollir el màxim possible per poder seguir amb la tasca i el procés.

El programa de la ballada estarà dedicat sobretot a les colles sardanistes de competició de la ciutat de Barcelona. Així, s'hi podrà gaudir de títols balladors com Roure, de Carles Santiago; Xaloc, de Jordi Molina o Petits Laietans, de Joan Jordi Beumala. També hi sonaran d'altres peces com Bonic campanar de Gràcia, de Francesc Juanola, del qual celebrem els 50 anys de la seva mort i és una obra de la qual no se'n coneixen gravacions, o La Santa Espina, de Morera, com a repicó per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Aquesta ballada especial a favor d'aconseguir fons per a la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l'organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, amb l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de l'Oratori de Sant Felip Neri i l'Anella de Gràcia.