Notícies

Tornen les JEIC: la 2a edició serà al març del 2018
Dl. 20-Nov-2017

El projecte de les Jornades d'Estudi dels Instruments de Cobla (JEIC) es repetirà aquest proper 2018. Serà durant els dies divendres, 16 de març; dissabte, 17 de març i dissabte, 24 de març, també a la seu de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Com a l'ocasió anterior, servirà per aportar eines pedagògiques, sobretot, als joves instrumentistes de cobla, però estarà obert a tothom: escoles de música, conservatoris i particulars, i sense límits d'edat.

Es preveu que el 1r dia, a les 19:00 h., s'inaugurin les JEIC amb uns parlaments i un concert. El dissabte, 17 de març, 2a jornada de les JEIC, contemplen diverses sessions pedagògiques durant tot el dia, des de les 10:00 h. fins a les 21:00 h. I finalment, durant també tot el dissabte, 24 de març, se celebraran jornades de reflexió i debat amb ponències i taules rodones. Per la temàtica de cada jornada, es considera que la del dia 17 serà més per a estudiants, mentre que la del 24 s'enfocarà més a professionals. En qualsevol cas servirà per compartir coneixements, experiències, trucs i solucions a problemes comuns.

Les inscripcions per a escoles i conservatoris s'ha de fer a través de https://goo.gl/forms/0GHMaL7diKwfljJk2 i per a particulars és per mitjà de https://goo.gl/forms/F0pSyCIJ4nvI7Ubr1. La inscripció és gratuïta per facilitar la màxima assistència. Es pot contactar amb l'organització a través del correu electrònic jeic@conf.sardanista.cat o al telèfon 93 319 76 37.

Per preparar els continguts s'està creant una comissió executiva, oberta a la participació d'aquells docents d'instruments de la cobla que vulguin implicar-s'hi. Per obtenir-ne més informació es pot escriure a jeic.executiva@gmail.com i per formar-ne part les inscripcions són via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLNrAUZm.... Algunes de les tasques que es desenvoluparan seran organitzar els continguts i la docència, i caldrà assistir a diverses reunions de preparació, a diversos emplaçaments de la geografia, per facilitar la participació del màxim de gent possible.

Segons Pep Moliner, un dels impulsors del projecte i professor de fiscorn a l'Esmuc, "la 1a edició va anar molt bé i repetim perquè és fonamental promocionar els estudis d'aquests instruments".

Aquesta 2a edició de les JEIC l'organitza l'Esmuc i l'Associació de Cobles de Catalunya (ACC), amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. L'esdeveniment coincidirà amb la proclamació de Montblanc com Capital de la Sardana 2018, però en tractar-se de projectes adreçats a públics diferents es descarta que puguin contraprogramar-se.