Notícies

Torna el cicle de sardanes i cançons de taverna a L'Escala
Dc. 10-Abr-2019

El cicle de cants de taverna, amb sardanes incloses, ha tornat a la programació cultural de L'Escala. Des dels passat dissabte 9 de febrer i fins el dissabte 29 de juny, cada mes hi haurà una sessió, a diferents restaurants col·laboradors de la població. Porta per títiol 'La Llongada. Sardanes a taverna i més...' i l'impulsa l'Agrupació Sardanista Escalenca 'Avi Xaxu'.

La propera cita serà el dissabte 20 d'abril, amb el grup Oreig de mar, de L'Escala. La seguirà el dissabte 11 de maig el duet La Taverna i s'acabarà el dissabte 29 de juny amb Tres de ronda. Fins ara hi ha hagut les actuacions del dissabte 9 de febrer d'Els tranquils i del dissabte 23 de març amb Arjau. Tanmateix, qualsevol dels assistents pot també intervenir en qualsevol moment i oferir les seves dots musicals per a tota la resta de l'audiència.

A les actuacions s'hi canten tot tipus de peces musicals, típiques de taverna, com ara havaneres, valsets, ranxeres... i també sardanes. Aquesta demostració musical era molt habitual a L'Escala i el projecte pretén recuperar-ho, sense oblidar la música i lletres del nostre sector.

Per poder assistir-hi es pot estar informat del restaurant que acull l'esdeveniment a través de l'agenda de la pàgina electrònica de turisme de l'Ajuntament de L'Escala, o a les xarxes socials de l'Agrupació Sardanista Escalenca 'Avi Xaxu'.

Aquesta és la 2a edicio d'aquesta proposta, després que s'impulsés el 2017 i que l'any passat no se celebrés. És una molt bona proposta per normalitzar la sardana i fer-la arribar per mitjà d'activitats diferents a públics que potser no estiguin acostumats a sentir-la.