Notícies

Temps per a les Repesques del concurs La Sardana de l'Any
Dt. 08-Gen-2019

Els cap de setmana de dissabte 26 i diumenge 27 de gener, i dissabte 2 i diumenge 3 de febrer, se celebraran les Repesques del Premi Popular de La Sardana de l'Any. Així, les 6 sardanes no guanyadores que hagin obtingut el percentatge de vots més elevat respecte la sardana guanyadora de la seva eliminatòria de la 1a fase s'enfrontaran aquests caps de setmana.

En concret, segons el sorteig públic que es va celebrar a la Casa de la Sardana el divendres 211 de setembre, la 1a Repesca enfrontarà la 1a, la 4a i la 5a sardanes amb percentatge de vots més elevat de les Eliminatòries. La 2a Repesca suposarà la competició entre la 6a, la 3a i la 2a sardanes amb més bon percentatge de vots.

Les sardanes guanyadores d’aquestes eliminatòries passaran a les Semifinals, i la sardana que hagi obtingut el percentatge de vots més elevat respecte la sardana guanyadora de cada Repesca, passarà directament a les Semifinals. És a dir, se'n classificaran 3. D'altra banda, segons les Bases, "si en una Repesca es produeix un empat en el 1r lloc, passaran aquestes 2 i la guanyadora de l'altra Repesca, i si aquest empat es produeix entre 2 sardanes amb el percentatge prou alt respecte a la guanyadora per passar a les Semifinals, es classificarà la que en les eliminatòries hagi obtingut el percentatge més alt. Aquest percentatge servirà en tots els casos per determinar quin lloc ocuparan a les Semifinals d'acord amb el sorteig que es va fer prèviament".

El Concert-Final del certamen tindrà lloc enguany al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Serà un emplaçament extraordinari, amb una data també especial: el diumenge 12 de maig, a la tarda. Així se celebrarà la 30a edició d'aquest certamen que la Confederació Sardanista de Catalunya va recuperar el 2004. També serà especial el concert de la 2a part, amb el grup Port Bo, la soprano Indira Ferrer i la Polifònica de Puig-Reig, acompanyats de les cobles Mediterrània, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Montgrins. Aquesta actuació evocarà espais de Catalunya com Queralt, Cadaqués o la Costa Brava, al ritme de la sardana. Però també s'hi sentiran d'altres, com l'havanera, així com música de Beethoven o Mascagni, relacionats amb l'escenari operístic on se celebra la Final enguany.

El concurs La Sardana de l'Any, amb els seus premis Popular, de la Crítica i Joventut, és un bon incentiu per fomentar la composició de noves sardanes, a part de ser un gran esdeveniment anual.