Notícies

Sortejats els emparellaments per començar el concurs de 'La Sardana de l'Any'
Ds. 11-Gen-2020

La Casa de la Sardana ha acollit el sorteig públic de les Eliminatòries del Premi Popular del concurs La Sardana de l'Any, manera que la 31a edició del certamen ja pot començar. Serà a partir del proper cap de setmana del 25 i 26 de gener. Durant 10 setmanes les 40 sardanes seleccionades s'enfrontaran per aconseguir el màxim de vots i passar a la següent fase.

Així, el sorteig ha determinat els seguents emparellaments. La 1a Eliminatòria la integraran, les peces Muntanyes de fusta, de Xavi Piñol; 1987, de Gerard Pastor; Ho tornarem a fer!, de Concepció Ramió i Gresca, tabola i ball de rams, de Jordi León. La 2a, prevista per a l'1 i 2 de febrer, comptarà amb Lídia, d'Enric Ortí; A temps....!, d'Anna Abad; Llabanera i Ganganell, de Mariela Finet i Un espai pel 90è, de Jordi Vilaró. La 3a Eliminatòria serà el 8 i 9 de febrer, amb els títols Un mar de verdor, de Joan Druguet; La tortada de Banyoles, de Josep Coll; Arròs amb Llobregat, de Lluc Vizentini i Del Penedès al món!, d'Eduard Sendra. La següent serà el 15 i 16 de febrer amb La joia d'una mare, de Marcel Artiaga; Estímul cardedeuenc, de Joan Lázaro; Brut natura, de Jordi Feliu i Universos paral·lels, d'Anna Serra. El sorteig ha detertminat que la 5a Eliminatòria la conformin el 22 i 23 de febrer, 50 anys i seguim, d'Ivan Casals; La bassa gran, de Dani Gasulla; Sant Hilari, vila enyorada, de Xavier Tudela i Anhels de joventut, de Jordi Teixidó.

Superat l'equador hi haurà l'Eliminatòria el 29 de febrer i 1 de març entre L'esperxador de somnis, de Joan Jordi Beumala; Dels fillols als padrins, de Xavier Ventosa; Jardins de la torreta, d'Amadeu Escoda i Albirant l'horitzó, de Lluís Gual. La 7a eliminatòria serà el 7 i 8 de març, amb Sió, de Jan Fité; Dies de sol i dunes, de Joan Moliner; 2019 a l'ombra del Castellet, de David Pigassou i 25 anys màgics, de Lluís Alcalà. La 8a Eliminatòria comptarà, el 14 i 15 de març, amb Eternament Llobregat, de Galdric Vicens; El castell de Gurb, de Carles Santiago; Llobregat Grooves, de Marc Timón i Xàldigues, de Jesús Ventura. La 9a i penúltima Eliminatòria se celebrarà el 21 i 22 de març amb les sardanes Per a tu, Francesc, de Francesc Picart; Colla Gatzara, de Jordi Paulí; Paraula de Carles, de Ferran Carballido i Tres anys en el record, d'Àngel Pujol. La darrera Elimininatòria serà el 28 i 29 de març i el sorteig ha determinat que hi quedessin per competir Entre el mar i la muntanya, d'Antoni Mas; Present serà present, de Conrad Rafart; Reconeixement, de Carles Llopart i Capvespre al palau dels reis de Mallorca, de René Picamal.

Aquesta és la 1a vegada des de la represa del concurs La Sardana de l'Any que se saben les sardanes que s'enfrontaran entre elles. La que rebi més vots a cada Eliminatòria passarà a la Semifinal. I "les 6 sardanes no guanyadores que hagin obtingut el percentatge de vots més elevat respecte la guanyadora de la seva Eliminatòria passaran també a les Semifinals", segons les Bases. Si hi ha empats, les Bases també indiquen que si l'empat és entre les sardanes guanyadores, "les 2 o més sardanes passaran directament a les Semifinals en detriment de les últimes classificades per percentatge". Si l'empat es produeix a la classificació de millors percentatges i és "per a determinar l'últim lloc de les que passen a Semifinals, s'efectuarà un sorteig per saber quina serà la classificada per a la següent fase".

Les votacions de les Eliminatòries seran com cada any per 3 vies, excloents: o bé es fa per telefòn al contestador de la Confederació Sardanista de Cataluna (93 319 76 37) des del divendres fins el dilluns a les 14:00 h., o bé a la pàgina electrònica del concurs o bé via les més de 30 emissores que col·laboren tot radiant les sardanes que competeixen. En aquest cas el vot ha de ser en directe durant el programa que les emeti.

La Final del concurs d'enguany se celebrarà el dissabte 30 de maig, a les 18.30 h. al Teatre La Faràndula de Sabadell. Les entrades ja estan a la venda, amb un preu base de 20 €.