Notícies

So de cobla a la Fira Mediterrània de Manresa 2019
Dj. 11-Jul-2019

La sonoritat dels instruments de la cobla tindrà presència a la Fira Mediterrània de Manresa d'aquest any amb 4 projectes diferents, i amb propostes del festival 'Amb So de Cobla' de Palamós d'enguany.

Així, el divendres 11 d'octubre acollirà ja 3 propostes. Serà, en 1r lloc, el duet format per el conegut tenora Jordi Molina i l'intèrpret de jazz Joan Díaz, a les 21:00 h. a El Sielu. Durarà 1 hora i costa 5 €. Una altra serà un dels plats forts, a la mateixa hora, a la Sala gran del Teatre Kursaal. Es tracta del grup Obeses amb el seu cor junt amb la cobla Berga Jove. Durant 1 hora i mitja les obres més conegudes d'Obeses estaran arranjades per a cobla, sense oblidar peces icòniques del món de la cobla reintepretades per aquest conegut grup que lidera Arnau Tordera. El preu de compra anticipada és de 12€ i a taquilla de 15€. L'altra proposta serà el mateix a El Sielu, a les 23:00 h., amb Llibert Fortuny i l'Electro Cobla Sound. En aquest cas el conegut músic s'acostarà al so de la cobla des del seu, i portarà la nostra formació al jazz. Durarà 1 hora i l'entrada anticipada val 10 €, i 12 € si es compra per taquilla.

I diumenge 13 d'octubre s'escoltarà, a les 12:00 h., a la Sala gran del Teatre Kursaal Bestiari, de The New Catalan Ensemble. És una proposta musical, amb diversos instruments de cobla integrats, a partir del poemes de Josep Carner. Hi participen coneguts solistes com Carles Belda, Gemma Abrié, Marc Parrot, Gemma Humet i Joana Gomila i compta amb la col·laboració de l'actriu Clara Segura i el poeta Josep Pedrals.

També diumenge 13 d'octubre tindrà lloc la darrera proposta. Serà a les 21:00 h. a la Taverna Cervesa Guineu, amb Biflats, la 1a fanfàrria amb so de cobla, i el seu nou espectacle: Hummusman! Es tracta d'una fanfàrria irreverent sobre un antiheroi amb problemes flatulents i molta festa que capgira arreu per on va. La durada és d'1 hora i serà d'accés gratuït.

Aquestes intervencions a la fira professional més important de música tradicional i popular és una bona oportunitat per difondre la sonoritat i la realitat de la cobla. I de resquitllada, al·ludir a la sardana.