Notícies

'Serenata.cat', el disc de promoció de l'espectacle de La Principal de la Bisbal
Dc. 10-Jul-2019

La cobla La Principal de la Bisbal ha editat el disc Serenata.cat com a resum i promoció del seu espectacle homònim. Es tracta d'una proposta de difusió del projecte per arribar al màxim de gent possible per fomentar l'audició de la cobla en la seva versió d'orquestra i generar noves contractacions.

El volum recull fins a 19 peces, que són un resum de les diverses propostes de l'espectacle. Així, s'hi troben cançons clàssiques catalanes, com Paraules d'amor o La bella Lola; sardanes, com Girona m'enamora o peces internacionals com Yesterday o Ne me quitte pas. Es tracta, per tant, d'un repertori variat.

El projecte de l'espectacle, i per tant del disc, és "rememorar els històrics concerts de finals de segle XIX i principis del segle XX, anomenats popularment les 'Serenates'". Tanmateix, l'objectiu "no és mostrar les obres més representatives de les antigues Serenates de Festa Major, sinó renovar i actualitzar aquest tipus de concert en formació de cobla", segons expliquen des de la cobla. Així el públic pot apreciar "l'evolució de l'estil de l'orquestra, com la directa relació entre els músics i les 4 veus solistes".

Al disc hi col·laboren també com a veu i tenora Xavier Cornellana i com a veu i flabiol, Lluc Vizentini.

Se n'ha fet una tirada de 500 exemplars i l'edició correspon a Audiovisuals de Sarrià. A més a més, el projecte ha comptat amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya, en el marc del programa per ajudar a l'edició de nous enregistraments.

El disc es pot comprar a les actuacions de la cobla, així com a la seva pàgina electrònica o d'altres suports digitals com Amazon. El seu preu és de 15 €.