Notícies

'Sardaxou 11', nou disc de la Contemporània centrat en la música llatina
Dc. 05-Des-2018

La cobla Contemporània ha publicat un nou disc, el Sardaxou 11. Es tracta d'un nou volum en què s'arrangen diverses obres conegudes en format sardana. En aquest cas l'eix temàtic és la música llatina (reggaeton, cúmbia, mambo, salsa, bolero...) que ha sonat com a grans èxits a les discoteques i festes populars els darrers anys.

El volum compta amb un total de 16 peces, amb títols com Sardapoquet, de Jeroni Velasco, que és el hit de la cobla aquests darrers anys a partir de les cançons Súbeme la radio i Despacito. De fet, és la sardana amb més visites a Youtube, ja que compta amb més de 80.000 visualitzacions. D'altres títols de l'enregistrament són L'entrecot llatí, de Jordi Paulí; L'Adelita enamorada, de Dani Gasulla; Llatina, de Joan Lázaro; SardaPatxanga, de Jeroni Velasco; SardaMachín, d'Agustí Serratacó o El predicador vol unes botes, de Jordi Muñoz. A més a més, hi ha 2 obres que són un regal: Shardakira, que ja es podia trobar al disc Èxits 1.0 i SardaCumbia, del disc Èxits 3.0.

La introducció del disc, com es tradició, correspon a una persona coneguda. En aquest cas és un grup: els components del programa de ràdio Versió RAC1, de l'emissora RAC1. Hi expliquen en format d'humor com de divertida pot ser la sardana amb la cobla Contemporània. També com és habitual hi ha un text d'una persona destacada del món de la sardana: enguany correspon a Núria Escudé, presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Del Sardaxou 11 se n'ha fet una tirada de 2.000 discs i l'ha editat Audiovisuals de Sarrià. Es pot comprar tot demanant-lo per correu electrònic a info@contemporania.net o bé a qualsevol actuació de la cobla. El seu preu és de 10 €.

Aquest volum ha participat també en el programa d'ajudes per a la gravació de projectes musicals de la Confederació Sardanista de Catalunya. A més a més, ha sorgit d'un Verkami per aconseguir el finançament total necessari a través de les microaportacions de diverses persones.

El 'Sardaxou' és el projecte de gravació de discs de la Contemporània que ha dedicat a temes concrets. Així, el 1r se centrava en bandes sonores de pel·lícules; el 2n i el 3r en cançons d'èxit, i així successivament amb d'altres propostes com òpera, música de programes de televisió o cançons catalanistes.