Notícies

'Sardapoquet', l'èxit sardanista mediàtic d'aquest estiu
Dv. 07-Jul-2017

Sardapoquet és l'arranjament en forma de sardana que Jeroni Velasco, de la cobla Contemporània, ha versionat enguany a partir de 2 cançons molt conegudes entre el jovent: Súbeme la radio, d'Enrique Iglesias, i Despacito, de Luis Fonsi. Aquesta sardana ha triomfat entre els mitjans de comunicació i s'ha convertit en un tema de comentari a les xarxes socials.

Sembla que l'origen de tot va ser el dijous, 29 de juny, amb la seva emissió a l'hora de màxima audiència al matí a 'El Món' a RAC1', el programa líder de la ràdio en català, amb el seu presentador, Jordi Basté comentant-la. Més tard a mig matí la va tornar a fer sonar, i l'endemà, divendres, 30 de juny, ho va repetir. També aquell dijous, 29 de juny, va sonar a la ràdio musical juvenil per excel·lència, Ràdio Flaixbac, es va publicar a Naciodigital.cat, i es va comentar a 'Els Matins' de TV3.

D'aquesta espurna inicial se'n van anar succeint mencions al llarg del divendres, 30 de juny, al 3/24, El Periódico de Catalunya, i l'endemà a Diari de Girona. L'allau de mencions va provocar que TVC hi dediqués encara més l'atenció. D'aquesta manera en va fer un reportatge diumenge, 2 de juliol i el passat dijous, 6 de juliol, es va fer una connexió en directe des de Sabadell amb la cobla.

I encara n'hi ha més: una de les discoteques més conegudes de Catalunya, Bora Bora Granollers, va punxar la sardana quan la sala de ball estava més plena. I segons està previst la Contemporània actuarà en directe el darrer dia de programa d'aquesta temporada de 'Versió RAC1'. Serà el proper divendres, 21 de juliol, cap al final del programa.

Fet i fet el vídeo de promoció de la sardana al canal oficial de Youtube de la cobla porta ja més de 60.000 visualitzacions. Són uns xifres d'impacte sobre un públic que supera abastament l'entorn sardanista. De ben segur aquesta sardana ha servit per acostar a la nostra dansa a molta més gent, i segurament, jove.

La cobla Contemporània es caracteritza per oferir versions festiva en format sardana de diverses músiques conegudes. És el seu projecte 'Sardaxou', que ja compta amb 9 discs. Així, s'hi poden escoltar bandes sonores de pel·lícules, òperes, cançons conegudes de l'estiu o música de festa i de circ, per posar-ne alguns exemples, en forma de sardana. La darrera versió que han fet sembla que és la que més èxit ha aconseguit.