Notícies

Sardansa: espectacle de celebració dels 40 anys de la colla Tarragona Dansa
Dt. 26-Nov-2019

Aquest passat dissabte, 30 de novembre, a les 18:00 h., al Teatre Metropol de Tarragona s'ha presentat Sardansa, un nou espectacle de celebració dels 40 anys de la colla Tarragona Dansa, amb la cobla Reus Jove.

Ha sigut un concert en què s'ha pogut contemplar la riquesa i varietat que pot oferir la sardana des de 7 variants diferents que, alhora, han servit per unificar diverses arts. Així, s'ha gaudit de la versió de la sardana de carrer, de l'obligada, de la coreografiada per esbarts, de la versió en punts lliures, de la cantada i de la coreografida amb una companyia de dansa contemporània. Un molt bon tast per veure les possibilitats expressives de la nostra dansa i la nostra música. És una iniciativa de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per commemorar les seves 4 dècades.

A l'espectacle hi ha actuat, a part de la citada cobla Reus Jove, la colla de sardana esportiva Mare Nostrum, de Barcelona; la colla de sardana esportiva que celebra l'efemèride, la Nova Tarragona Dansa; la companyia de dansa La Im.Perfecta; les corals In Crescendo i Mos Cantars i els esbarts Esbart Dansaire de Tarragona i Esbart Santa Tecla.

Aquesta proposta segueix amb la línia de l'entitat d'organitzar diversos esdeveniments destacats per difondre el seu 40è aniversari. Així, algunes de les activitats fins ara han sigut un altre espectacle, Llum, música... acció!, la pujada a peu a Montserrat, l'encerclament de la Catedral tarragonina o una exposició fotogràfica sobre els seus 40 anys, entre d'altres.

Aquest concert l'ha organitzat l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa i hi ha col·laborat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona.