Notícies

'Sardanova 21', el retorn actualitzat de la 'Sardanova' amb Santi Arisa i els Lakatans
Dl. 04-Gen-2021

La proposta de la 'Sardanova' amb Santi Arisa, els Lakatans (renovats) i la Contemporània torna amb el títol de 'Sardanova 21'. Serà amb un concert de presentació el proper diumenge 17 de gener, a les 19:00 h., al Teatre Auditori de Granollers. En aquest concert hi actuarà també la colla de sardana esportiva Creixent, de Canet de Mar.

Segons el propi Arisa, "és una recuperació del que ja havia fet, perquè va ser una època musical amb molt bon record i tot el xou que es va organitzar va estar molt bé". La demanda de diverses entitats sardanistes per recuperar aquesta proposta tabmé ha portat a Arisa a tornar al projecte i adaptar-lo al nou segle. Així, s'hi podrà escoltar la fusió de la cobla amb instruments com els teclats o la guitarra elèctrica, el que pot generar l'interès per a noves generacions d'amants de la música rock, pop o funk. I és que no només hi sonaran sardanes en format 'Sardanova', sinó també d'altres peces d'altres gèneres. Però també servirà per veure com la sardana clàssica s'adapta a aquesta sonoritat. Per això la colla Creixent, campiona juvenil del Campionat de Catalunya de Punts Lliures 2018, hi actuarà, amb la seva particular coreografia.

La 'Sardanova' és un projecte que vol oferir noves possibilitats musicals a la sardana amb nous elements rítmics del rock, el pop, el funk o el jazz. Es pot ballar igualment o bé simplement gaudir-la en concert, com en aquest cas, i anar embolicant la troca musical.

El nou projecte que es presenta a Granollers amb entrades a partir de 9 €, amb diverses categories de preus i ubicacions. Aquesta nova proposta serà possible després fins a 3 cancel·lacions produïdes aquests darrers mesos per causa del coronavirus.

L'aparició pública de la 'Sardanova' va ser a principis dels anys 90, amb la cobla Montgrins. La seva irrupció al món de la sardana va tenir una acceptació irregular, amb interès sobretot entre les colles de sardana esportiva i diversos programadors culturals.