Notícies

Salvador Brotons guardonat amb el Premi Agustí Borgunyó
Ds. 01-Mar-2008
Sabadell més Música va lliurar-li aquesta distinció en un brillant acte social celebrat el dia 29 de febrer

El 5è Premi Nacional Agustí Borgunyó s'ha atorgat al mestre Salvador Brotons i Soler per la seva trajectòria en la creació, direcció i promoció de la música simfònica i de lliure format per a cobla. Distingit amb un extraordinari nombre de premis i guardons, aquest músic barceloní ha excel·lit com a director de cobla i compositor per a aquest combinat instrumental, tot compatibilitzant aquesta faceta amb la de director simfònic de formacions internacionals de gran prestigi i amb una producció musical d'obres orquestrals i de cambra que li han valgut un gran palmarès de premis, arreu del món. La seva obra per a cobla, integrada per vuit sardanes i sis obres lliures, és un exponent de la categoria artística d'aquest músic que també s'ha dedicat amb força entusiasme a la divulgació d'obres de compositors catalans als Estats Units i, entre ells, Joaquim Serra.

El jurat de Sabadell més Música ha fallat de forma unànime a favor del mestre Salvador Brotons després de valorar les diferents propostes d'atorgament del Premi Agustí Borgunyó rebudes a aquesta entitat. El Premi Agustí Borgunyó fou instaurat per l'entitat sabadellenca, l'any 2004, amb el propòsit de distingir el treball de persones o entitats lliurades al foment i divulgació de la música lliure per a cobla. Fins ara se n'han fet mereixedors el Foment de la Sardana de Banyoles, el director i compositor Joan Lluís Moraleda, el mestre Manuel Oltra i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.

L'Hotel Urpí de Sabadell va ser escenari del sopar de lliurament del Premi Agustí Borgunyó, celebrat el dia 29 de febrer de 2008, amb l'assistència de nombroses personalitats i representants de les diferents institucions públiques tant d'àmbit nacional com local.