Notícies

Renovació de la junta de l'ENS, amb presència de la Confederació Sardanista de Catalunya
Dv. 15-Mar-2019

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català (ENS) ha renovat, aquest passat dimecres 6 de març, en el marc de la seva Assemblea General Ordinària, la seva junta directiva, en què hi torna a tenir presència la Confederació Sardanista de Catalunya. És a través de Xavier Tresserras, vicepresident de l'entitat sardanista i que continua com a secretari de l'ENS.

La nova presidència és per a Rosa Maria Provencio de l'Associació Catalana de Puntaires, que n'era presidenta i fins ara ha exercit el càrrec de tresorera de l'ENS. Prevencio pre el relleu de Josep Viana, qui ha exercit de president de l'ENS des del 2015.

La vicepresidència és per a Santi Riba, de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i serà tresorer Albert Català, de la Federació Catalana de Pessebristes.

El vocals seran Jordi Mullor, de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; Josep Porta, de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i Toni Ortiz, de la Federació Catalana de Societats Musicals.

L'ENS és una confederació sense ànim de lucre fundada l'any 2005 amb la voluntat principal de crear un espai de comunicació del moviment associatiu cultural català, i per normalitzar i activar espais comuns de relació i de col·laboració. Un dels seus projectes més destacats és el portal d'informació Tornaveu, creat el 2009. El seu objectiu és "donar veu als col·lectius, al conjunt d’associacions socioculturals que constitueix la societat civil de l'àmbit territorial de parla catalana. Un espai de la nostra societat que massa sovint no veu reflectida la importància de les seves manifestacions en els mitjans de comunicació".