Notícies

Proposta musical de la Sant Jordi per portar la sardana a nous públics
Dc. 12-Jun-2019

La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ofereix per a aquest estiu un projecte musical basat en les melodies més famoses del món de la sardana: 'Grans èxits de la sardana. Sintonies d'ahir, d'avui i de sempre', enfocat sobretot a programadors culturals estables i professionals. Això suposa oferir oportunitats perquè la sardana i la música per a cobla arribi a nous públics, més enllà del col·lectiu habitual.

Aquest concert es pot contractar amb una ajuda especial a través de la iniciativa de la Generalitat de Catalunya 'Programa.cat'. Es tracta d'un format de concert senzill i econòmic on es pot gaudir dels títols més coneguts. Així, s'hi referencien els autors clàssics, però també els actuals. Són noms com Pep Ventura, Josep Vicens “Xaxu”, Eduard Toldrà, Joan Manén, Josep i Joaquim Serra, Vicenç Bou, Manuel Saderra Puigferrer, Ricard Viladesau, Juli Garreta, Josep Saderra, Enric Morera i molts d'altres autors. Tots ells es poden adaptar de la manera que prefereixi l'organitzador per oferir un concert personalitzat, i únic alhora. En resum, els grans èxits del món de la sardana des de finals del s. XIX, fins avui dia.

La direcció musical correspon a Marcel Sabaté, un dels directors més rellevants del panorama musical d'avui en dia. Va aconseguir el Títol Superior de Direcció d'Orquestra amb Matrícula d’Honor i Premi d'Honor al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Va ser deixeble dels mestres Antoni Ros Marbà, Jordi Mora, Albert Argudo i Manuel Valdivieso i actualment és el professor de flabiol i tamborí de l'Esmuc i del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona. El 2012 va rebre la Medalla al Mèrit Musical dels Premis Capital de la Sardana.

La infraestructura necessària per acollir aquest espectacle és molt senzilla, prevista per a escenaris, com a mínim, de 3x6 metres, i amb la necessitat 11 cadires per als músics. Se'n pot obtenir més informació i contractar-ho a través del seu representant, Pep Moliner, al correu promocio@coblasantjordi.cat.

'Programa.cat' és un projecte de la Generalitat de Catalunya que vol "construir un model estable i sòlid d'ajuts a la programació escènica municipal", i "aconseguir millors resultats a nivell cultural".