Notícies

Projecció a la Casa de la Sardana del documental 'Fer de músic 2019'
Dt. 11-Feb-2020

La Casa de la Sardana acull aquest proper dimecres 26 de febrer, a les 18:30 h. la presentació del documental 'Fer de músic 2019', que coordina Jordi Molina. A l'esdeveniment hi participaran Núria Feliu i Fina Dalmau, alguns dels personatges entrevistats enguany, així com Jordi Molina, coordinador de 'Fer de músic' i Gerard Cruset, director del Museu de la Mediterrània 'can Quintana' de Torroella de Montgrí. L'accés és gratuit, fins omplir l'aforament.

El projecte 'Fer de músic' recopila, des de fa anys, entrevistes amb diversos intèrprets de cobles i orquestres per rescabalar la memòria i la tradició d'aquests perfils. Enguany s'ha dedicat a personatges relacionats amb la cobla, malgrat no hagin sigut intèrprets. Així, s'hi troba Núria Feliu, com a cantant de sardanes; Albert Guinovart, com a compositor de música per a cobla malgrat venir d'una altra disciplina; Pep Poblet, músic relacionat amb grans artistes que va tocar 1 any amb la Maravella; Fina Feliu, 1a dona a dedicar-s'hi i Marcel Casellas, músic i compositor que ha aprofitat l'essència de la cobla per a les seves propostes musicals.

El documental té 1 hora de durada i després hi haurà un col·loqui amb els intèrprets convidats. Així tot el públic assistent podrà tenir una visió més propera i directa de part d'aquests artistes.

Per a aquest any 2020 també es preveu desenvolupar un altre capítol de 'Fer de músic' i Molina ja està determinant els entrevistables. En aquest sentit, des del seu inici, el projecte ha recopilat gairebé 50 testimonis. Es tracta d'un material de 1r nivell per entendre el món de les cobles i les seves orquestres i la seva evolució, així com de la societat. Aquestes gravacions estan disponibles al mencionat Museu de la Mediterrània 'can Quintana' de Torroella de Montgrí.

El documental que s'emetrà a la Casa de la Sardana es va presentar a finals de gener i hi ha prevista una nova sessió a Manlleu el divendres 6 de març.

Aquesta sessió s'emmarca en les diverses activitats que organitza la Casa de la Sardana com a Casa de la Festa.