Notícies

Proclamades les colles guanyadores a les Finals dels Campionats de sardana esportiva
Dj. 01-Des-2016
Aquest mes de novembre ha permès conèixer les colles campiones dels diversos Campionats de Catalunya de sardana esportiva 2016. Així, en la modalitat de Lluïment, a la categoria Gran o absoluta la guanyadora ha sigut la Mare Nostrum, de Barcelona. A la categoria Alevina ha triomfat la colla Xerinola, de Tarragona; a la categoria Infantil, Petits Tarragona Dansa, també de Tarragona; a la categoria Juvenil, Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva i a la Veterana, Sabadell, de Sabadell. Pel que fa a la modalitat de Punts Lliures, les campiones han sigut, els Alevins Dimoniets, de Lleida; els Infantils, Xiroia, de Barcelona; els Juvenils, Cabirols, de Sabadell; els Veterans, Aires Gironins, de Girona i a Grans hi ha un empat tècnic entre Mirant al Cel, de Sabadell i Xàldiga, de Barcelona.

El darrer concurs de la Final A Gran celebrat a Balaguer el diumenge, 6 de novembre, ha ratificat el domini de la colla Mare Nostrum durant tota la temporada. Així, ha revalidat el títol per 3r any consecutiu. La 2a plaça ha estat per a Violetes del Bosc, de Barcelona i el 3r lloc per a Mans Amigues, de Cassà de la Selva.

La Fase Final A Gran s'ha desenvolupat al llarg de 4 concursos: Lloret de Mar, el diumenge, 4 de setembre; Barcelona-Catedral, el diumenge, 25 de setembre i Terrassa, el diumenge 16 d'octubre. Les altres colles participants a aquesta Final han sigut Riallera, de Vic; Tarragona Dansa, de Tarragona i Xàldiga, de Barcelona.

Les colles Juniors (Alevins, Infantils i Juvenils) han celebrat el seu darrer concurs a la Final de Valls, el diumenge, 13 de novembre. La població tarragonina acull aquest magne esdeveniment competitiu centrat en els nens des de fa 25 anys i és garantia d'emoció i festa. Així, la categoria Alevina ha vist com la colla Xerinola consolidava els resultats aconseguits a Sitges al setembre i aconseguia el títol. La 2a posició ha sigut per a Dimoniets, de Lleida i la 3a per a Menuda Blanca Espurna, de Sitges. La 4a colla que ha participat enguany a aquest Campionat ha sigut Llampec, de Terrassa. El 1r concurs d'aquest Campionat va ser el de Sitges, celebrat el diumenge, 25 de setembre.

També a Valls, en categoria Infantil, s'ha proclamat oficialment guanyadora la colla Petits Tarragona Dansa, que ja ho eren de manera matemàtica. La 2a i 3a posició estaven molt ajustades i al final, després d'un empat a punts, la plata ha sigut per a Il·lusions, de Cassà de la Selva, i el bronze per a Xiroia, de Barcelona. Els concursos vàlids per a aquest Campionat abans de la Final de Valls han sigut Perpinyà, el diumenge, 17 d'abril; Pobleu-Barcelona, el diumenge, 22 de maig; Sitges, el diumenge, 25 de setembre i Banyoles, el diumenge, 23 d'octubre.

Les altres colles participants han sigut Escarlata, de Lleida; NINS, de Banyoles; Petits Dansaires, del Vendrell i Trapelles, de Sabadell.

Pel que fa a Juvenils, s'han acomplert els pronòstics i la campiona ha sigut Estel de les Gavarres, de Cassà de la Selva. La 2a posició l'ha obtinguda Montseny, de Vic i la 3a, Cabirols, de Sabadell. Els concursos que han conformat aquest Campionat han sigut Sabadell, el diumenge, 8 de maig; Reus, el diumenge, 19 de juny; Cassà de la Selva, el diumenge, 2 d'octubre i El Vendrell, diumenge, 16 d'octubre, a part de la Final de Valls.

Les altres colles participants a aquest Campionat han sigut Creixent, de Canet de Mar; Guspira, de Lleida i Joves Laietans, de Barcelona.

Finalment, la Final A Veterana s'ha decidit a Balaguer, amb un concurs molt emocionant en què la campionat, Sabadell, de Sabadell, ha remuntat des de la 2a posició fins a aconseguir el títol. El sotscampionat ha sigut per a Claror de Goges, de Banyoles, i el 3r lloc per a Bella Roure de Barcelona. En aquest sentit, cal destacar que tant la 2a com la 3a classificada provenien de la categoria Gran. En concret, Claror de Goges ha decidit passar de la categoria Gran de l'any passat a la Veterana enguany, mentre que Bella Roure tornava a competir amb dansaires que van ballar fa més de 20 anys com a colla Gran.

Els concursos d'aquesta Fase Final A han sigut, a part de Balaguer, el de Tarragona, el diumenge, 18 de setembre i el de Cornellà, el diumenge, 2 d'octubre. Les altres colles participants a aquesta Final A han sigut Ressò, de Sabadell i Toc de Dansa, de Tarragona.

D'altra banda, el Campionat de Punts Lliures s'ha decidit a un únic concurs, a Manresa, aquest passat diumenge, 27 de novembre. Després de la interpretació de 2 sardanes per categoria es colles campiones han sigut, com a Alevins, Dimoniets, de Lleida; en Infantils, Xiroia, de Barcelona i dels Juvenils, Cabirols, de Sabadell. La colla Aires Gironins, de Girona ha guanyat com a Veterana. A la categoria Gran o absoluta s'ha produït un empat tècnic entre les colles Mirant al Cel, de Sabadell i Xàldiga, de Barcelona.

Tots els resultats i classificacions els farà oficials la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) a la seva Festa de Cloenda Anual, ja que caldrà estudiar possibles errors, impugnacions, manca de concursos o denúncies.