Notícies

Presentat oficialment el disc perquè la sardana sigui Patrimoni de la Humanitat
Dl. 06-Nov-2017

Aquest passat divendres, 3 de novembre, al Teatre Jardí de Figueres, en el marc del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017 i l'anunci de les Capital de la Sardana 2019 i 2020 s'ha presentat oficialment el disc La Sardana, camí de la UNESCO. El volum ofereix una selecció de sardanes i peces per a cobla interpretades a diverses Finals del concurs de La Sardana de l'Any.

L'enregistrament es pot comprar a través de la Confederació Sardanista de Catalunya via el correu electrònic info@conf.sardanista.cat. El seu cost és de 10 € i cal afegir-hi les despeses d'enviament. L'import servirà íntegrament per finançar la campanya que s'està desenvolupant per presentar la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així, el volum conté una àmplia explicació sobre els procediments que cal seguir per a l'obtenció d'aquest títol. També hi ha una explicació amb dades sobre la importància de la sardana perquè tothom que rebi el disc s'adoni i sigui conscient de les magnituds que mou el nostre col·lectiu.

La Sardana, camí de la UNESCO és un disc amb 11 títols diferents, com la sardana Cala Romana, de Tomàs Gil i Membrado; la polka Trio d'oiseaux, de Jules Pillevestre; el poema simfònic L'Aplec, d'Agustí Borgunyó; el poema simfonico-coblístic La processó, de Xavier Pagès o la sardana Somni, de Manel Saderra i Puigferrer. L'edició és de Picap, amb l'impuls de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Aquest és el 1r element de merxandatge que s'ha produït expressament per recaptar fons a favor del projecte. La Confederació Sardanista de Catalunya està valorant d'altres possibilitats i propostes per recaptar fons. Així es podrà fer front amb garanties tot el camí perquè la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.