Notícies

Presentat el llibre 'El Lloret festiu i la sardana'
Dl. 08-Abr-2019

Aquest passat dissabte 6 d'abril, la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Lloret de Mar ha acollit la presentació del llibre El Lloret festiu i la sardana, de Joan Domènech i Moner. El llibre vol plasmar tot el llegat sardanista de Lloret per "deixar constància i difondre el fet sardanista (i festiu) al nostre municipi", segons s'explica des de l'Ajuntament.

El volum consta de 568 pàgines amb fotografies a blanc i negre i cosnta de diversos capítols centrats en temes concrets. Així, el 1r és 'La sardana: antecedents a Lloret', i a continuació es desgranen d'altres aspectes com els aplecs d'ermita, les festes majors, les festes tradicionals, els cursets, els concursos de colles, les colles de Lloret, les cobles o els compositors de la població.

La 90a temporada sardanista, el 50è Aplec de la sardana i els 25 anys d'emissió del programa de sardanes de Nova Ràdio Lloret han sigut fites commemoratives que s'han celebrat amb mpoc marge de temps. Per això des de l'Ajuntament s'ha impulsat aquesta publicació.

Així, el consistori va encomanar la tasca a l'historiador i sardanista Joan Domènech i Moner, que ha estat un parell d'anys treballant en el projecte.

Aques llibre l'ha editat l'Ajuntament de Lloret de Mar i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es pot comprar directament a través de l'Ajuntament, via el correu electronic cultura@lloret.cat o al número de telèfon 972 36 18 33. El seu preu és de 20 €.