Notícies

Presentat el disc amb sardanes poc conegudes de Blanch i Reynalt
Dv. 25-Ago-2017

Aquest passat dijous, 10 d'agost, La Llotja de la Plaça Joan Alsina de Castelló d'Empúries ha acollit la presentació d'un disc centrat en sardanes poc conegudes del compositor Blanch i Reynalt. El volum es titula Josep Blanch i Reynalt. Sardanes per a cobla i l'ha editat Picap. La part musical va a càrrec de la cobla Marinada i és una coproducció entre l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i Músics per la Cobla.

De fet, va ser aquesta entitat qui ha facilitat a la cobla l'accés al seu arxiu per redescobrir obres de Blanch i Reynalt. Així, el volum recopila 14 sardanes, la gran majoria mai enregistrades fins ara. En concret es tracta de Del maig flairós, Vora una font, La millor amiga, La castanyada, Mar en calma, Sempre gentil, Abrilenca, Esclat d'un petó, Idil·li matiner, La lluna de mel, A tota vela, Desitjada, La masovera guapa i Amb el porró en fresc La direcció de l'enregistrament ha anat a càrrec de Marc Timón i l'ha editat la discogràfica Picap.

La presentació a la vila nadiua de Blanch i Reynalt ha sigut reeixida, amb la sala plena, i fins i tot amb gent dempeus, ja que l'autor és una figura molt coneguda a Castelló d'Empúries.

El nou volum es pot comprar a través de la cobla Marinada via el correu electrònic representant@coblamarinada.com, o per mitjà de Músics per la Cobla, també via el seu correu electrònic, mpc@musicsperlacobla.com. En ambdós casos el preu és de 10 €. Les plataformes habituals de venda de Picap també l'ofereixen.

Músics per la Cobla ja ha col·laborat anteriorment amb d'altres cobles, com la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la Mediterrània, amb la voluntat de difondre la música de la sardana i la cobla, especialment quan són obres poc conegudes. En aquest cas s'ha potenciat la figura de Blanch i Reynalt.