Notícies

Presentades de les Bases per al concurs 'La Supersardana de l'Any'
Dc. 13-Gen-2021

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet públiques les Bases per al certamen 'La Supersardana de l'Any'. Aquest concurs s'organitza per a aquest 2021, com a edició especial, amb les guanyadores del Premi Popular de les 16 darreres edicions, com es va anunciar a la Final de passat dissabte 14 de novembre des d'Esparreguera. La Final de La Supersardana de l'Any serà el dissabte 15 de maig al Teatre Casal de l'Espluga de Francolí, com també es va indicar a la darrera Final celebrada.

Aquest projecte s'inspira en la Supersardana de l'Any que es va celebrar abans d'acabar la 1a etapa del concurs La Sardana de l'Any, amb les 14 guanyadores d'aquell període. Per tant, per a aquesta nova convocatòria, s'hi recopilar les obres premiades des del 2004 fins l'any passat.

Les Bases indiquen que hi haurà 8 tandes de Semifinals, amb 2 de 3 sardanes i 5 de dues sardanes. També hi haurà una eliminatòria de Repesca. Com que hi ha autors que tenen més d'una obra, per evitar que coincideixin a la Final, s'emparellaran juntes. Així, les 3 sardanes de Josep Coll competiran en la 7a Semifinal i les 2 de Joan Jordi Beumala competiran en la 6a Semifinal.

Les altres 11 sardanes s'aparellaran a partir d'un sorteig pur que se celebrarà el proper dimecres 20 de gener, a les 17:00 h. Com en ocasions anteriors, es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de la Confederació Sardanista de Catalunya. Així es determinarà la posició que ocuparan en les 4 eliminatòries de 2 sardanes o en la de 3 que completaran aquestes Semifinals.

Les sardanes guanyadores de cada Semifinal es classificaran directament per a la Final i la que es classifiqui en 2n lloc a l'eliminatòria de 3 sardanes, juntament amb la no guanyadora amb millor percentatge de vots respecte de la guanyadora de les altres 4 semifinals, competirà en la 8 eliminatòria, la de Repesca. En aquest criteri no hi intervenen les eliminatòries 6a i 7a en haver-hi les obres de Joan Jordi Beumala i Josep Coll.

El sistema de votació serà similar a les edicions anteriors, però amb matisos. Només existiran 2 camins per votar: o a través de les emissores col·laboradores, o a través d'internet a www.lsda.cat. Com sempre, són sistemes de vot excloents, de manera que seran anul·lats aquells vots que hagin estat emesos pels dos conductes.

En el cas de les emissores, el procediment serà l'habitual. No s'admeten sistemes ni canals de votació alternatius, ni trucades, ni correus, ni contestadors, etc. Només s'acceptaran vots en directe durant l'emissió del programa, amb un formulari amb el vot i les dades de cada votant.

La pàgina del concurs, també com els darrers anys, emetrà les sardanes els dies que correspongui, i es podrà votar les 2 o 3 sardanes concursants. Aquest sistema de votació admet un màxim de 3 vots amb NIF diferents per correu electrònic i 5 des del mateix ordinador. Aquesta via de vot estarà activa des del divendres fins el dilluns a les 14:00 h.

Els vots duplicats i els emesos incorrectament seran considerats nuls, i el seu total es publicarà juntament amb el resultat de cada Semifinal.

El calendari de les Semifinals serà, en 1r lloc, el cap de setmana del dissabte 27 i el diumenge 28 de febrer. Seguirà el cap de setmana del dissabte 6 i diumenge 7 de març; el del 13 i 14 de març; el 20 i 21 de març; se superarà l'equador el 27 i 28 de març, on hi competiran 3 sardanes. Hi haurà la pausa de Setmana Santa i la 6a eliminatòria serà el 10 i 11 d'abril amb les obres de Beumala. La 7a, amb les sardanes de Coll i Ferrando, serà el 17 i 18 d'abril i la Repesca se celebrarà el 24 i 25 d'abril, amb les 2 sardanes.

La Final constarà d'una 1a part amb les 8 sardanes finalistes, interpretades segons l'ordre establert a partir del sorteig específic que es farà també aquest proper dimecres 20 de gener. A la mitja part es podrà votar, com sempre, amb l'afegit, com darrerament de podar votar telemàticament tots aquells que segueixin l'emissió via sistemes audiovisuals. El recompte de tots els vots rebuts donarà com a resultat la proclamació de la sardana mereixedora del títol SuperSardana de l’Any, 2a edició.

Les Bases completes es poden consultar al Portalsardanista però cal considerar que la Comissió Organitzadora resoldrà qualsevol aspecte que no s'hi contempli i la seva decisió serà inapel·lable.

La SuperSardana de l'Any es presenta com una nova i emocionant competició que pot servir per generar més debat i presència de la sardana i la música per a cobla a la societat gràcies a la presència de les obres premiades durant més d'una dècada.