Notícies

Presentació en vídeo de l'espectacle "Trencats i seguits"
Ds. 01-Feb-2003
El dissabte, 15 de febrer, a les 7 de la tarda, i a l'auditori del Museu del Montgrí i del Baix Ter, carrer Major 31 de Torroella de Montgrí, hi ha prevista la presentació d'un nou vídeo de temàtica sardanista i que porta de nom Trencats i Seguits: L'evolució musical i coreogràfica de la sardana del s. XIX al s. XXI.

L'any 1994 es va presentar aquest espectacle per part de l'Agrupació Sardanista Continuïtat i que, amb unes 45 representacions des d'aleshores, ha obtingut una gran acceptació per part del públic sardanista o no. Es balla el contrapàs i sardana curta amb cobla de tres quartants, es passa a la sardana llarga i cobla actual, i es fa un passeig en el temps per les diferents maneres de ballar la sardana i amb música de compositors representatius de cada època.

Del vídeo enregistrat en aquella històrica diada, se'n van difondre moltes còpies donat l'alt interès pedagògic de l'espectacle. Però ara, l'Agrupació Sardanista Continuïtat ha decidit editar-ne una nova versió, molt més elaborada tant tècnicament com des del punt de vista del guió, per posar una nova eina a l'abast de tothom qui vulgui conèixer i difondre el fet sardanista..

El protagonistes han estat l'Esbart Montgrí, Tres Quartants de Tarí i la cobla Marinada amb una realització tècnica d'Àngel Fernández, guió de Lluís Subirana, veu de Francesc Sánchez Carcassés, direcció artística de Tomàs Manyosa, vestuari d'Assumpció Capella i coordinació general de Jaume Nonell.

Les imatges es van enregistrat el passat 7 de setembre a Sant Celoni i es compta amb la decisiva col·laboració de la Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura amb el recolzament de la revista SOM i del pla Saltem i Ballem de la Federació Sardanista de Lleida.