Notícies

Presentació del primer disc del grup GASP
Ds. 01-Des-2012
Aquest proper 23 de desembre, a les 19:00 h., al Concert de Nadal que organitzen 'Amics dels Concerts' de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona es presentarà el primer disc del col·lectiu musical GASP. La gravació conté 3 peces noves, estrenades aquest any: 'Camins entrellaçats', d'en Dani Gasulla; 'Amics del pla de la seu', d'en Jordi Paulí i 'Laia', d'en Carles Santiago.

El disc conté es titula 'Connectats' i conté 16 sardanes. Així, n'hi 4 de cada autor, ja que el grup el formen en Daniel Gasulla, en Lluís Alcalà, en Carles Santiago i en Jordi Paulí, com va avançar l'Infosardana el passat mes de febrer.

Les inicials del cognom de tots ells genera aquest nom de GASP. Aquest acrònim és eufònic però també una aclucada d'ull al WASP original, que definia els americans White, Anglo-Saxon and Protestant (Blanc, Anglo-Saxó i Protestant). El GASP però, no té connotacions, sinó que, com ha fet la publicitat amb els JASP (Jóvenes Aunque Sobradamente Preparados), vol establir un senyal identificatiu.

La gravació es va produir a l'Espai Montserrat Camps de Sabadell amb la Cobla Bohèmia, formada músics que voluntàriament s'han ofert al projecte. Així, s'hi poden trobar al flabiol i al tamborí en Jordi Figaró i en Bernat Castillejo; als tibles n'Oriol Oller, n'Armand Franco i en Carles Santiago; a les tenores en Jordi Paulí, en Lluís Alcalà; a les trompetes en Roger Santiago i n'Emilio Serrano; al trombó en Dani Gasulla; als fiscorns en Joan Pérez, en Joan Granados i en Dani Navarro i al contrabaix en Marc Santiago. La direcció ha estat la d'en Francesc Gregor i en Jesús Ventura. El tècnic de so va ser n'Enric Giné i la producció ha anat a càrrec del propi GASP.

Si el projecte reïx tenen la intenció de tirar-lo endavant biennalment.

El concert de presentació constarà de 3 parts diferenciades. A la primera s'hi podran escoltar fins a 6 sardanes, a la segona part actuarà el Grup Sant Jordi, amb en Lluís Subirana recitant poemes i a la tercera part s'escoltaran 3 sardanes més i una nadala. La cobla serà la mateixa Cobla Bohèmia el Grup Sant Jordi està integrat per en Carles Santiago a l'acordió i la veu i en Lluís Alcalà a la tenora i el flabiol.