Notícies

Presentació del documental sobre els 90 anys de l'Aplec de Calella
Dl. 18-Set-2017

Aquest passat diumenge, 17 de setembre, l'Agrupació Sardanista de Calella ha estrenat, a la mitja part de la darrera ballada d'estiu, el documental 90 anys d'Aplec a Calella. Es tracta d'un recorregut audiovisual de la història de l'anomenat Aplec Pairal de Catalunya, en el marc de la seva 90a edició, celebrada aquest 2017.

Aquest documental aporta tota una sèrie de testimonis, imatges i vídeos que permeten comprendre l'abast de l'Aplec i la seva importància dins del món de la sardana i la cultura catalana. En aquest sentit, presenta unes imatges en vídeo inèdites de l'assistència de Josep Tarradellas, president de la Generalitat de Catalunya, a l'edició de 1978. Un gest que ha emulat Carles Puigdemont amb l'efemèride d'enguany.

El treball també serveix per entendre els sentiments dels sardanistes a l'hora de ballar, ja sigui a l'Aplec o a qualsevol altra activitat sardanista. Es pot veure al canal de YouTube de Ràdio Calella Televisió: https://www.youtube.com/watch?v=27E14zRI7ho.

"El projecte és una proposta d'unir l'entitat sardanista calellenca amb la nostra ràdio i televisió per oferir un document periodístic i emocional", explica Queralt Pedemonte, directora i guionista del projecte. La tasca va iniciar-se al mes de maig i s'ha consultat diversos arxius públics i privats i ha comptat amb la gestió del programa de ràdio 'Coblejant', de Ràdio Calella.

Si la direcció i guió és de Queralt Pedemonte, la realització i producció és de Marc Vilalta, i l'edició i muntatge de Bàrbara Escobar. El documental és una producció de Ràdio Calella Televisió.