Notícies

Presentació del 3r disc del col·lectiu GASP
Dl. 06-Nov-2017

Aquest passat divendres, 10 de novembre, s'ha presentat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (carrer del Bruc, 110) el 3r disc del col·lectiu GASP, amb 4 sardanes noves i una suite per a instruments de cobla també nova. La sigla de GASP aixopluga els compositors Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí.

Cadascuna de les 4 sardanes d'estrena té com a destinatari cadascun dels 4 compositors integrants del grup. Així, Dani Gasulla ha compost Col·lega i amic, dedicada a Carles Santiago; Lluís Alcalà ha creat Mirall i amic, dedicada a Jordi Paulí; Carles Santiago ha escrit Experiències viscudes, per a Lluís Alcalà i Jordi Paulí ha firmat La màgia de la sardana, per a Dani Gasulla. La dedicació es va fer per sorteig i sense que cap d'ells sabés qui li dedicaria l'obra. Quan al seu moment es van desvelar els encreuaments i es van lliurar les partitures els uns als altres, van viure tots un moment molt "emocionant", segons confessa un dels autors.

La 1a part del concert ha ofert 5 sardanes: 1 de cada compositor i la 5a ha sigut amb sorpresa pels assistents, ja que els intèrprets s'han canviat d'instrument respecte al que toquen habitualment. Després s'ha estrenat la Suite Gasperiana, de Carles Santiago. Aquesta obra és per a tible, 2 tenores, trombó i narració i explica en 6 temps com es va crear el GASP i la seva evolució.

La 2a part ha permès veure un vídeo amb les anècdotes i curiositats a l'hora de gravar el disc. Tot seguit Jordi Paulí ha interpretat temes de jazz clàssic instrumentats i harmonitzats per a cobla i saxo per Joan Josep Blay. Així, si al 1r any el lluïment va ser per a Carles Santiago i Lluís Alcalà, i el 2n ho va ser per a Dani Gasulla, enguany Jordi Paulí ha mostrat les seves habilitats.

El disc l'ha editat Audiovisuals de Sarrià i se n'ha fet una tirada inicial de 600 exemplars. Es podrà comprar a 10 € a les cobles en què actua cadascun dels músics, o a ells directament. La direcció musical de la gravació ha anat a càrrec de Jesús Ventura i Bernat Castillejo.

D'altra banda, el GASP va endegar al seu dia un projecte de microfinançament a través de Verkami. Així, hi ha hagut força assistents al concert que han recollit gratuïtament el disc després d'haver-ne sigut mecenes impulsors al seu dia.

La part musical del concert ha anat a càrrec de la cobla Bohèmia i la presentació i la narració ha sigut d'Imma Pujol. A més a més, l'organització de l'esdeveniment ha sigut possible gràcies als Amics del Concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.