Notícies

Presentació de la sectorial Sardanes per la Independència a Cornellà de Llobregat
Dv. 01-Mar-2013
Aquest proper diumenge, 3 de març, la Plaça de l'Església de Cornellà de Llobregat serà l'escenari, a les 12:00 h., de la presentació oficial de la sectorial Sardanes per la Independència de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Hi haurà 9 sardanes d'estrena de caire independentista i presidirà l'esdeveniment la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. També hi assistiran el vicepresident, Carles Castellanos i l'actor Quim Masferrer.

Les 9 sardanes d'estrena són dels compositors que "voluntàriament han volgut aportar la seva experiència i coneixements a aquest projecte de país: en Marcel Casellas, en Xavier Capdevila, en Jordi Feliu, en Dani Gasulla, en Joan Lázaro, en Jordi Paulí, en Xavier Forcada, en Xavi Molina i en Xavier Ventosa.

Per interpretar les peces hi haurà 2 cobles de 22 músics cadascuna que interpretaran les sardanes del programa de manera alternada. La intenció d'aquesta formació, la 'cobla per la Independència', és participar en actes organitzats per la sectorial Sardanes per la Independència i també en esdeveniments nacionals sempre que l'Assemblea Nacional així ho requereixi. La seva primera actuació va ser l'agost passat a Montserrat, en el marc de la penúltima Marxa per la Independència.

L'elecció de Cornellà de Llobregat com a seu d'aquesta presentació no és casual. La Sectorial ha buscat un emplaçament on l'independentisme no sigui una opció contemplada. La intenció per tant és fer una bona sacsejada per estendre aquesta proposta.

La presentació "serà el punt de partida per donar a conèixer la Sectorial a nivell nacional". De fet, des de l'organització indiquen que "s'estan organitzant autocars d'arreu de Catalunya i diverses agrupacions han canviat les ballades previstes de data per donar suport a aquest acte independentista".

Aquesta sectorial es va crear el darrer trimestre del 2012 i ja compta amb uns 125 membres. La intenció de la sectorial és, segons expliquen "fer visible l'independentisme creixent en el sardanisme i entre els músics de cobla".