Notícies

Presentació de la Guia Sardanista 2019 i lliurament dels Premis Capital de la Sardana
Dv. 30-Nov-2018

Aquest proper dissabte 15 de desembre, a les 18:30 h., es presentarà al Casal Montblanquí, de Montblanc, la Guia Sardanista 2019. A més a més servirà també per fer lliurament dels Premis Capital de la Sardana d'enguany. L'esdeveniment se celebra a Montblanc com a Capital de la Sardana i comptarà amb una actuació de la cobla Tres Vents.

A la presentació hi assistiran diverses autoritats de l'Ajuntament i del grup sardanista local; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d'altres representants municipals i del món de la sardana.

La Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes. S'hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos que se celebren al territori, la població on es desenvolupa, l'hora, l'indret i les cobles que hi actuen.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l'encarregada de coordinar i editar cada any la Guia Sardanista, confeccionada per les diverses territorials d'Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya.

La Guia Sardanista s'edita des del 2002, de manera que la d'aquest 2019 és la 18a edició. Cada any el seu disseny és diferent i sorprenent, així que aquest és un dels altres al·licients.

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l'encarregada d'atorgar-los segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades. Enguany ja se'n va lliurar un: la Medalla al Mèrit Sardanista, al conseller de Cultura Lluís Puig, a Brussel·les, el passat 1 d'octubre.