Notícies

Pocs dies per enviar sardanes als concurs de composició de Prats de Molló
Dj. 18-Abr-2019

La 2a convocatòria del concurs de composició de sardanes balladora de ls vila de Prats de Molló La Presta d'enguany esgota els darrers dies per enviar-hi originals: hi ha temps fins el dilluns 6 de maig.

Per participar-hi cal enviar per correu o personalment la documentació l'Office de Tourisme de Prats de Molló La Presta (Place le Foiral, 66230 Prats de Mollo la Preste). Al sobre, cal fer-hi constar "2n Concurs de Composició de Sardanes Balladores de la vila de Prats de Molló La Presta". Només es pot presentar 1 sardana per autor, instrumentada per a cobla d'11 instruments. S'han d’enviar 2 partitures complertes, amb reducció a 2 o 3 pentagrames a la seva part inferior i, opcionalment, amb suport d'àudio. S'han d'acompanyar de 2 jocs de particel·les. A cada original hi figurarà el títol de la composició però no el nom de l'autor. A part, en un sobre tancat, s'hi inclourà una targeta amb el títol, el nom i els cognoms de l'autor, el telèfon, l'adreça postal actual i adreça electronica.

Hi ha 3 premis instituïts: el 1r premi atorga 1.500 €; el 2n, 1.000 € i el 3r premi suposa 500 €. Així, les 6 sardanes finalistes que triï un Jurat se sotmetran al veredicte del sardanisme popular en el marc d'una ballada. Serà el diumenge 16 de juny, a les 15:00 h., amb la cobla Tres Vents.

Aquest concurs és de caràcter bianual i a la 1a edició els guanyadors van ser-ne Jordi Paulí, seguit de Lilian Perez i David Pigassou. D'aquesta manera l'Ajuntament de Prats de Molló La Presta impulsa la creació de noves sardanes, amb vistes sobretot als autors nord-catalans i a favor dels sardanistes del Rosselló.