Notícies

Obertes les inscripcions per envoltar la Muralla de Montblanc amb una gran sardana
Dt. 10-Jul-2018

L'organització de Montblanc com a Capital de la Sardana 2018 ha obert les inscripcions per crear una rotllana gegant que envolti la muralla de la població. Per participar-hi cal apuntar-se a l'enllaç de la imatge corresponent que hi ha a la pàgina principal. L'esdeveniment serà el proper dissabte, 21 de juliol, a les 19:00 h., amb la cobla La Principal de Tarragona. L'acció porta per títol 'Abracem la Muralla' i fan falta 1.500 sardanistes.

El perímetre de la muralla medieval de Montblanc és d'1'4 quilòmetres i està dividit en 7 trams. Tots els sardanistes es poden inscriure al que vulguin. Poden fer-ho fins i tot en grups de 10 persones per facilitar l'assistència de colles i grups d'amics. La gran rotllana que encerclarà la muralla ballarà la sardana Montblanc, capital de la sardana d'Alfred Abad. I tot seguit hi haurà una ballada de sardanes per a tothom a la Plaça de Sant Francesc.

Aquesta proposta d'activitat de Montblanc estava prevista de la seva proclamació com a Capital de la Sardana i se celebra el mateix cap de setmana que l'Acampada Jove d'ERC per atreure també jovent a aquest esdeveniment. Així també es podrà divulgar entre aquest públic el concepte de Capital de la Sardana i la nostra dansa. A més a més, després de l'èxit de la Sardana per la Llibertat de Banyoles del passat dissabte, 30 de juny, ara correspon reforçar aquesta mobilització sardanista amb l'esdeveniment de Montblanc.

També servirà perquè la candidatura de la sardana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO pugui recollir unes imatges espectaculars per mostrar el suport viu i popular vers la nostra dansa. Per això també és tan important l'assistència a la gran rotllana montblanquina. En aquest sentit, des de l'organització també s'impulsarà que les entitats locals hi participin.