Notícies

Núria Feliu guardonada amb el Premi Rotllana
Dt. 01-Des-2009
La Federació Sardanista de les Comarques de Lleida lliura diverses distincions durant la Nit de la Sardana

Com a cloenda de la temporada sardanista a les comarques ponentines, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida celebra des de fa quinze anys la Nit de la Sardana. La festa d'enguany s'ha celebrat a Mollerussa, el dia 28 de novembre, enmig d'un ambient cordial i ben acollidor.

Dins el protocol de la Nit de la Sardana, la Federació lleidatana promou la proclamació i lliurament dels Premis Rotllana per a distingir persones i entitats en reconeixement a la seva dedicació al foment de la sardana. A Mollerussa, els guardonats amb els Premis Rotllana de 2009 han estat els següents:

La cantant Núria Feliu, que ha rebut el Premi Rotllana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, per la seva tasca dels darrers anys de promoció de la sardana i especialment pel treball literari i discogràfic 'Les sardanes més populars' datat de l'any 2007 i que ella personalment cuida d'anar presentant arreu de Catalunya, on és requerida per fer-ho.

El Premi Rotllana de la Coordinadora d'Aplecs s'ha atorgat al Col•lectiu Cultural Cappont, de Lleida, per incloure la sardana i els seus valors dins les seves activitats.

El Premi Rotllada de l'Agrupació de Colles Sardanistes l'ha obtingut Juanjo García i Mora, per la seva trajectòria com a dansaire vinculat des de fa més de 40 anys al Grup Sardanista Montserrat, on és capdanser de la seva colla gran: Remembrança, guanyadora del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma des de fa més de cinc anys.

Finalment, el Premi Rotllana del Saltem i Ballem, dedicat a la tasca de formació de nous dansaires, s'ha atorgat a Montserrat Minguella Torres, de Bellvís, que ha renovat l'ensenyament de sardanes als més petits amb noves propostes didàctiques.

Prèviament al lliurament dels Premis Rotllana, el mateix dia 28 de novembre s'ha fet la proclamació de les colles sardanistes guanyadores del Campionat de la Terra Ferma, que en la categoria de grans s'ha adjudicat a la Colla Remembrança de Lleida. La Campiona en la categoria infantil ha estat la Colla lleidatana Dimoniets; en juvenils, la Colla Somni del Grup Sardanista Montserrat; i en alevins, la Colla Arc de Sant Martí, de Juneda. (Veieu la ressenya del palmarès del Campionat de la Terra Ferma, en aquest mateix noticiari).