Notícies

Noves propostes d'audicions de les cobles postconfinament
Dl. 29-Jun-2020

Amb la finalització progressiva del confinament pel coronavirus i l'arribada de la 'nova normalitat' el món de la sardana i la cobla s'està afanyant a programar activitats. Les cobles també han reformulat les seves propostes i davant la facilitat per programar audicions-concerts han potenciat la seva creativitat per oferir nous projectes.

En són un exemple les cobles Ciutat de Terrassa i Maricel. Així, la formació vallesana proposa una audició-concert centrada en el trio Josep Saderra-Bou-Xaxu, amb direcció i presentació (opcional) d'Esteve Molero. Es titula Xaxu & friends, la força de la sardana clàssica. S'hi ofereixen sardanes molt conegudes d'aquest autors. I fins i tot hi ha sardanes del fill i el net de l''Avi Xaxu', el que permet gaudir de la sonoritat de tota una nissaga. Però no tot són sardanes, també hi consten ballables, per acabar de descobrir tots els gèneres que van tractar aquests autors.

L'espectacle té una durada de 70 minuts, sense pausa, apte per a tot la família, ideal per a concert vermut, o concert de tarda, o de nit. La proposta es pot contractar directament amb la cobla al correu electrònic ciutatdeterrassa@cobla.cat o al 615 20 22 75.

La Maricel també ha preparat un projecte nou. Durant aquests mesos de confinament han recopilat diverses sardanes unides per un mateix motiu: l'efemèride, l'homenatge i la commemoració. D'aquesta manera s'hi poden escoltar obres com la Sardana del tocasons, de Francesc Cassú, que dediquen a tots els músics que han sortit als balcons i finestres durant els dies de confinament; Carícies, de Josep Vicens 'Xaxu', pels 150 anys del seu naixement; Amb l'esperit vibrant, de Montserrat Pujolar, pels 40 anys de la seva estrena i la Creu de Sant Jordi que se li va concedir enguany o Rosa de Sant Jordi, de Martínez i Comín, en el seu centenari. També hi sonen balls vuitcentistes, per acabar de mostrar la riquesa sonora de la cobla.

Aquesta proposta pot comptar amb narrador si es considera necessari ja que és una projecte híbrid entre els espectacles de la Maricel i una ballada de sardanes tradicional. La seva contractació es pot fer directament al correu electrònic coblamariceldesitges@gmail.com o al telèfon 679 94 25 61.

D'altres cobles, com la Reus Jove o la Ciutat de Girona segueixen proposant alguns dels seus concerts, o bé adaptacions en format audició de les ballades previstes per tal de fer arribar la música de la cobla als sardanistes el més aviat possible.

En tots els casos les cobles asseguren les mesures de sanitat necessàries antiCOVID-19 per oferir una experiència musical lliure de riscos. Després d'aquests mesos d'inactivitat musical és el moment de tornar a comptar amb les cobles de tot Catalunya per a concerts i festes.