Notícies

Nova proposta musical de fusió amb La Principal de Tarragona
Dc. 30-Oct-2019

Aquest proper diumenge 10 de novembre, a les 19:00 h., el Convent de les Arts d'Alcover acollirà la presentació d'un nou projecte musical de fusió entre cobla i un grup musical. Es tracta de la unió entre La Principal de Tarragona i Formiga and Cigale. Aquest esdeveniment s'emmarca en el cicle de concerts del Festival Accents.

La proposta sorgeix de l'esperit experimental del grup Formiga and Cigale que, segons indica la component Anna Amigó, "ens agrada utilitzar diferents sons a cada història que portem a l’escenari per crear ambients molt diferents". En aquest sentit, buscaven "un so més dramàtic i més gran del que podem proporcionar com a duo i la cobla tenia el so perfecte per fer créixer el nostre espectacle en aquests aspectes, sobretot pel so de la canya".

Així, des de finals del 2018 s'han estat preparant els arranjaments, sobretot gràcies a l'ex-fiscorn de la cobla Joan Maria Vilalta Masdéu. També ell va dirigir els assaigs i es van organitzar 3 sessions intensives per preparar-ho. En aquestes trobades es van afegir també "peces noves i es va treballar el fil conductors i l'estètica".

En aquest projecte, la cobla s'integra amb la música de Formiga and Cigale fins crear un tot unitari. I encara més, els amants de la sardana hi trobaran amadades algunes característiques de la música de cobla. Tota una aclucada d'ullet per al nostre col·lectiu.

L'elecció de La Principal de Tarragona respon al fet que "la majoria dels components ja ens havia vist en directe i sabien molt bé el què és un espectacle de Formiga and Cigale". Per això no els va costar gens participar-hi, com han fet d'altres formacions i artistes, "per posar en valor la cobla i els seus instruments", fora del nostre ambient.

L'esdeveniment del dia 10 serà un concert tot seguit, de 65 minuts de durada. Les entrades valen 11 € si es compren anticipadament, i 12 € a preu normal. Els propietaris de Carnet CA hi tenen descompte.

A més a més, el dia abans, el dissabte 9 novembre, es podrà viure l'assaig general durant uns 20 minuts, a partir de les 22:00 h. Es tracta d'una activitat que impulsen des del Convent de les Arts anomenada 'L'escola de l'espectador', que vol sensibilitzar el públic sobre tota la feina i dedicació que hi ha darrere de cada espectacle.

Aquest espectacle es pot contractar a través del correu electrònic formiga.and.cigale@gmail.com i està disponible al catàleg de la Generalitat de Catalunya del Programa.cat, com ha passat amb d'altres espectacles de cobla prèviament.

Davant la possibilitat de gravar un disc amb aquestes obres, Amigó la manté com a factible.

Formiga and Cigale és un duet femení amb arpa, violí i veu que porta a escena "un espectacle musical a la vegada tràgic, humorístic i desenfadat". Indiquen que no tenen un estil de música específic, sinó que tot els val i per això usen diferents llengües i d'altres instruments per ambientar cada peça amb una estètica diferent.