Notícies

Nova data per a la ballada per la UNESCO
Dl. 04-Feb-2019

Ja hi ha nova data per a la ballada per difondre la sardana com a candidatura perquè sigui Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat: el dissabte 23 de febrer, a les 17:00 h., a la Plaça del Rei de Barcelona. La cobla responsable de la part musical seguirà sent la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Aquesta nova data substitueix la 1a prevista, del passat diumenge 20 de gener, que es va haver de cancel·lar per la pluja. Així, el món de la sardana ja té una nova cita obligada per promoure aquesta activitat, fer colla per demostrar la gran quantitat de gent que mobilitza i recollir recursos.

La ubicació a la Plaça del Rei garanteix incidir directament també sobre turistes per tal d'explicar-los la nostra dansa i el projecte, i internacionalitzar-lo progressivament.

La 1a ballada que es va fer amb aquestes característiques va ser l'any passat a Gràcia, amb l'espai destinat a l'esdeveniment completament ple. L'èxit ha obligat a buscar nous emplaçaments més amplis a l'aire lliure, amb el risc que la pluja l'afectés, com ha passat enguany.

La Confederació Sardanista de Catalunya desenvolupa des del 2017 diverses activitats per tal de promocionar el projecte i aconseguir nous recursos. Així es com es pot demostrar a la UNESCO la implicació de la ciutadania amb la sardana, un element molt important per inscriure-la a la llista del Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat. I també serveix per recopilar ingressos que permetin seguir afrontant les despeses de les diverses accions que s'estan treballant.