Notícies

Nova colla de sardana esportiva: Somnis del Pla, de Mollerussa
Dt. 15-Mai-2018

Aquest passat diumenge, 13 de maig, el concurs de la Plaça de la Llotja de Lleida ha vist el debut d'una nova colla de sardana esportiva: Somnis del Pla, de Mollerussa.

La nova formació ha participat a la categoria Gran o Absoluta dins del Campionat Territorial de la Terra Ferma. La integren un total de 10 dones i 7 homes de mitjana edat i ha sorgit dels cursos sardanistes de Mollerussa. Aquesta activitat de formació és herència de les activitats i cursos que es van impulsar quan Mollerussa va ser Capital de la Sardana l'any 2016. Per això l'Agrupació Sardanista de Mollerussa convida a tothom, "independentment de l'edat i el nivell sardanista, a participar en els cursos de formació i a formar part d'una colla perquè la nostra ciutat recuperi la seva presència i prestigi en el món sardanista del què va gaudir durant molts anys".

En aquest concurs d'estrena la colla Somnis del Pla ha assolit la 8a posició, d'un total de 10 participants, amb 44 punts, a només 2 de la seva rival superior. I també han participat a la sardana de Punts Lliures.

Des de la colla indiquen que van començar a preparar-se a finals de març de l'any passat. Durant aquest temps van assajar, participar en alguna exhibició de manera més modesta i ara ja s'han llençat a competir. En aquest sentit, destaquen el mèrit de comptar amb 2 ó 3 persones que no havien ballat mai i amb d'altres que feia molts anys que no ballaven.

El seu vestuari és completament blanc, amb la faixa i les vetes de les espardenyes granes.

Ara la seva intenció és, a part de seguir competint com a colla, anar fent exhibicions a diverses poblacions per donar-se a conèixer i captar així nous dansaires. També volen introduir la sardana a l'escola de Mollerussa amb el 'Saltem i Ballem' i recuperar l'esbart.