Notícies

Nou projecte a Manresa per fomentar les ballades
Dl. 15-Abr-2019

Aquest passat dissabte 13 d'abril, Manresa ha celebrat una ballada de sardanes especial: la que ha encetat un nou projecte per fomentar i difondre les ballades de sardanes. L'entitat organitzadora és '.manresa', un ens que aplega les diverses agrupacions sardanistes de la capital del Bages.

Per fer més dinàmic l'esdeveniment, a cada ballada hi haurà convidada una entitat cultural o artística de la ciutat. En aquesta ocasió hi ha participat el Club Patí Manresa, amb una exhibició dels seus integrants. En concret, ha ofert una actuació de patinatge artístic al so d'una sardana, que ha interpretat la cobla Lluïsos de Taradell.

Un altre aspecte per fer més potent l'activitat sardanista és desenvolupar la ballada a un indret nou. També volen obrir-se a nous col·lectius i afegir elements didàctics o divulgatius durant la ballada.

Les properes activitats prevists són el dissabte 18 de maig a la Plaça de les Oques, a les 18:30 h., amb gurps de caramelles i el divendres 28 de juny, a les 22:00 h., al Pati del Casino, amb servei de coca i bar, en el marc de la revetlla de Sant Pere. La previsió és que n'hi hagi més fins a finals d'any.

'.manresa' la integren el Grup Sardanista Dintre el Bosc, l'Agrupació Cultural del Bages Foment de la Sardana i el Casal Cultural Dansaires Manresans. Es tracta, segons indiquen, d'un "punt de trobada d'entitats manresanes vinculades a la cultura popular amb ganes de promoure les ballades de sardanes a Manresa, oberts a nous enfocaments per obrir la sardana a públics més àmplis". La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

Aques proposta és una molt bona iniciativa per dinamitzar les ballades de sardanes, fomentar el treball conjunt de les diverses entitats sardanistes d'una població i una aposta per buscar nous públics.