Notícies

Nou disc de sardanes a Portbou pels 50 anys del Foment
Dv. 31-Jul-2020

El Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou ha editat un disc nou de sardanes per celebrar els 50 anys d'existència de l'entitat. El volum inclou 3 estrenes, 2 de dones. La part musical correspon a la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura.

El disc, titulat Sardanes a Portbou, inclou 12 obres en total. Les composicions noves són Portbou sardanista, de Josep Coll Ferrando; Portbou, passatges d'exili, de Mariel·la Finet i La font del ninot, d'Isabel Medina. D'altres sardanes de la gravació són Colla Jovenívola de Portbou,de Joan Lázaro; Sardanes i tramuntana, de Josep Antoni López; Santa Maria de Portbou, de Josep Masó Quer; La sardana d'en Paco, de Jaume Bonaterra; Portbou, de Josep Aguiló o Aires de Portbou, de Jaume Massalleras.

L'edició és de CD copia DVD i se n'ha fet una tirada de 500 exemplars. Es podrà comprar a qualsevol de les actuacions de la cobla o a través del Foment de la Sardana i de la Cultura Catalana de Portbou. El seu preu és de 15 €.

El disc compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Portbou, la Confederació Sardanista de Catalunya i amb el suport de Construccions Mora Morillo, Anna Pous i el Consorci Port de Portbou. El disseny del CD és a càrrec de Joan Gubert.