Notícies

Nou disc de 'Fonoteca de Cobla', centrat en Frederic Sirés
Dl. 17-Set-2018

Aquest passat dissabte, 15 de setembre, la Plaça de la Vila de Begur ha acollit la presentació del 6è volum de la col·lecció 'Fonoteca de Cobla' de la cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura. En aquest cas està dedicat al compositor Frederic Sirés i Puig, nascut a Begur, i d'aquí l'elecció d'aquest població per divulgar el nou disc. A l'esdeveniment s'hi han pogut escoltar 5 obres, i hi ha assistit l'alcalde de la població, Joan Loureiro.

L'enregistrament recopila 12 sardanes, com ara L'hereu Masas, La sardana de l'avellana, Elvireta, Es niu, Espurnall o Cala Fondo. De totes les sardanes del disc, només es té constància de gravacions prèvies de 2 d'elles. de manera que la gran majoria de les obres enregistrades són inèdites. També inclou una nova versió de la seva obra més coneguda, l'havanera La gavina, amb cobla i el tenor Albert Deprius.

El volum també consta d'un llibre explicatiu a càrrec d'Oriol Oller Torró, músic i professor Superior de Música i Màster en Musicologia i Educació Musical.

La col·lecció 'Fonoteca de Cobla' és un projecte de recerca i investigació al voltant dels compositors oblidats per divulgar-los i "preservar el patrimoni musical dins l'àmbit de la música per a cobla". Les gravacions precedents s'han dedicat a Francesc Perich Escosa, Narcís Costa Horts, Ramon Basil Brujó, Francesc Civil Castellví i Miquel Serra Bonal.

La 'Fonoteca de Cobla' ha rebut el Premi a la Divulgació Musical dels Premis Capital de la Sardana 2018 i forma part del catàleg d'ctivitats de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, un projecte de la Unió Europea "per descobrir la riquesa i diversitat del patrimoni europeu".