Notícies

Nou curs per formar nous monitors sardanistes, a Barcelona
Dt. 28-Jul-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya impulsa un nou curs de monitors i monitores sardanistes, que permet aconseguir el títol per impartir classes de sardanes a escoles, entitats, casals... El curs es desenvoluparà de setembre a octubre a la SCE La Lira (carrer de Coroleu, 15, de Barcelona). El termini per inscriure-s'hi s'acaba el dijous 10 de setembre.

El curs tindrà 5 sessions, del dissabte 26 de setembre al dissabte 24 d'octubre. El seu horari serà de 9:30 h. a 13:30 h. i de 15:00 h. a 19:00 h. Durant aquestes jornades els aspirants al títol aprendran sobre la història, la música, la dansa, la preparació física i els recursos pedagògics adients per desenvolupar aquesta tasca. La celebració d'horari de matí i tarda permet reduir la durada habitual de 10 dies de classe a la meitat. Així, és una bona oportunitat per aconseguir el títol d'una manera exprés.

Els responsables de la formació d'aquest curs seran Imma Pujol, Anna Costal i Francesc Triola, uns docents habituals d'aquest projecte.

Les inscripcions s'han de fer a través del correu electrònic infolalira@gmail.com fins, com a molt tard, el dijous 10 de setembre. Per accedir-hi cal tenir més de 16 anys i saber comptar i repartir. Les places són limitades i el preu d'inscripció és de 80 € (70 € en el cas de ser soci de La Lira).

La Lira és una de les Casa de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona en que s'hi treballa diversos aspectes de la cultura popular i tradicional. En aquest cas, sobretot, la sardana, ja que és la seu del Grup Sardanista Maig, amb les seves colles de sardana esportiva. A més a més, aquest 2020 La Lira rebrà una de les 25 medalles d'honor de Barcelona que ha concedit l'Ajuntament. El motiu principal és la celebració dels seus 150 anys, amb la implicació corresponent durant tot aquest temps al món cultural i associatiu de Sant Andreu de Palomar.