Notícies

Nou atac contra l'escultura a la sardana a Barcelona
Dt. 13-Oct-2020

La matinada d'aquest passat diumenge 11 d'octubre l'escultura dedicada a la sardana, ubicada al parc de Montjuïc de Barcelona, ha sofert un atac vandàlic. Uns desconeguts encara no identificats han trencat les mans, els canells o els braços de les peces que integren el conjunt.

El tinent d'alcalde de seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha sigut que ho ha revelat a través d'un tuit, i ha condemnat l'atac i ha demanat "lluitar per la convivència i contra l'incivisme". També la Confederació Sardanista de Catalunya ha expressat el seu rebuig per aquest atac al patrimoni artístic de Barcelona i a un símbol de la cultura catalana a través de les xarxes socials, i està estudiant d'altres accions. La colla Violetes del Bosc, rotllana de sardana esportiva amb qui es va inspirar l'artista Josep Cañas, també s'ha mostrat dolguda a les seves xarxes socials.

L'escultura dedicada a la sardana es va instal·lar el 1965 i durant molts anys va ser el punt d'entrada al parc d'atraccions a Montjuïc. Avui en dia es manté en el seu emplaçament habitual, amb una vista privilegiada sobre la ciutat de Barcelona.

L'estàtua ja va patir un atac l'octubre del 2014, just l'any que Barcelona era Capital de la Sardana. En ambdós incidents la proximitat al 12 d'octubre fa pensar que siguin atacs de nacionalistes espanyols poc respectuosos amb la cultura i la tradició catalana.