Notícies

Neix la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya
Dv. 18-Mai-2018

Aquest passat dimarts, 15 de maig a Calaf, s'ha constituït la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya (UASC). El seu objectiu principal és la difusió, promoció i dignificació dels Aplecs de la Sardana a Catalunya.

Per aconseguir-ho, la UASC desenvoluparà diverses activitats, que se centren en actuar com a gestor a favor de les entitats associades; treballar per la promoció i la normalització de la sardana; donar resposta a la necessitat de les entitat organitzadores dels aplecs sardanistes; generar espais de debat, reflexió i intercanvi d'experiències entre els organitzadors d'aplecs; gestionar i coordinar el calendari d'aplecs sardanistes; constituir un espai de relació amb les institucions públiques i privades; i organitzar activitats pròpies.

La UASC la integren les territorials dels Aplecs de la Sardana de les 4 demarcacions catalanes. Per això la reunió s'ha celebrat simbòlicament a Calaf, centre geogràfic de Catalunya. La Junta directiva que s'ha triat a la reunió l'encapçalen Joan Ventura, de la demarcació de Barcelona, com a president i Jordi Gallegos, de la demarcació de Girona, com a vicepresident. Com a tresorera hi ha Ester Llovera, de la demarcació de Lleida; com a secretari, Jordi Grau, de la demarcació de Tarragona, i com a vocals, Gina Nebot, de la demarcació de Barcelona; Sagrari Martorell, de la demarcació de Girona; Josep M. Roset, de la demarcació de Lleida i Josep Saperas, de la demarcació de Tarragona. Aquesta junta directiva regirà aquesta nova federació durant els propers 5 anys.

L'entitat tindrà seu a la Casa de la Sardana (carrer del Pou de la Figuera, 15, Barcelona) i estarà integrada a la Confederació Sardanista de Catalunya. De fet, la UASC és l'organització modal dins la Confederació Sardanista de Catalunya relacionada amb els Aplecs. Així, s'afegeix a les modals de colles de competició, que és la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i la de músics, l'Associació de Cobles de Catalunya (ACC). D'aquesta manera, bàsicament faltarà la modal relacionada amb l'ensenyament sardanista.