Notícies

Múltiples propostes al Cicle de concerts de Cobla a Barcelona de la temporada 2018-2019
Dc. 05-Set-2018

La programació de la temporada 2018-2019 del Cicle de concerts de Cobla a Barcelona ja està disponible. S'ha editat com en anys anteriors un tríptic que recopila els diversos concerts. Enguany s'hi recullen fins a 19 actuacions, des d'aquest setembre fins el proper mes de juny de 2019. A més a més, a la portada presenta una frase en anglès, francès, alemany i japonès que incita a descobrir la cobla.

La temporada s'enceta amb un clàssic: serà el proper dilluns, 24 de setembre, a les 21:00 h., amb el concert de la Mercè a la Basílica de la patrona barcelonina. La part musical l'oferirà la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L'entrada serà lliure.

La següent cita serà el dissabte, 29 de setembre, a les 19:00 h. als Lluïsos d'Horta. Serà el concert de presentació del disc 'Aventures', amb la cobla Mediterrània. El preu per accedir-hi serà de 6 €.

El divendres, 19 d'octubre, a les 19:30 h. el Petit Palau del Palau de la Música Catalana oferirà un concert titulat 'Ricard Viladesau, 100 anys', en el marc de l'Any Viladesau. La Sant Jordi-Ciutat de Barcelona en serà l'encarregada de la interpretació. Les entrades valdran 15 €.

Un altre concert dins del cicle serà el del divendres, 26 d'octubre, a les 19:30 h. a l'Orfeó Martinenc. En aquest cas servirà per celebrar els 60 anys de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS). També la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona n'oferirà la part musical. Les entrades valdran de 7 a 10 €.

Un altre aniversari també oferirà un concert. Serà el diumenge, 4 de novembre, al Palau de la Música Catalana, a les 19:00 h. Servirà per commemorar els 50 anys de l'Agrupació Sardanista l'Ideal d'en Clavé de Les Roquetes. Hi participaran les cobles La Principal de la Bisbal, Montgrins, La Principal del Llobregat i la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, juntament amb la Banda de l'Agrupació. L'esdeveniment promet ser una gran vetllada, i les entrades aniran dels 8 als 13 €.

La següent proposta serà un altre plat fort clàssic del món de la cobla: el Memorial Joaquim Serra. Enguany se celebrarà el dilluns, 12 de novembre, a les 20:00 h. El Teatre Romea repetirà com a espai on les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Mediterrània interpretaran una obra nova per a cobla d'un autor estranger, així com d'altres peces. L'entrada és amb invitació i s'aconsegueix a través de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (ACFB), entitat organitzadora. Tenen prioritat per accedir-hi els socis de l'ACFB.

El dissabte, 17 de novembre, a les 12:00 h., se celebrarà un concert familiar per a cobla. Serà al Palau de la Música, amb el títol 'Cobla 2.0', la proposta per a nens de la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L'entrada val 11 € i és una manera excel·lent d'introduir els menuts de la casa amb la sonoritat de la nostra formació musical més característica.

L'endemà, diumenge, 18 de novembre, hi ha una nova proposta. Serà el concert 'En record de Viladesau', al Foment Hortenc, a les 18:00 h. El concert s'integra dins dels diversos esdeveniments que durant tot aquest any volen recordar la figura de Viladesau pel centenari del seu naixement. La cobla responsable de la interpretació serà la Mediterrània. Les entrades valdran 6 €.

De cara a Nadal, hi haurà 2 propostes: la 1a, el diumenge, 16 de desembre, a les 18:00 h., al Sants Teatre del Centre se celebrarà el 'Concert Nadalenc', amb la cobla Mediterrània. L'accés costarà 6 €. La 2a serà el 'Concert de Nadal' del diumenge, 23 de desembre, a les 18:00 h., al Conservatori Municipal de Música de Barcelona que organitzen els Amics dels Concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona. Hi actuarà la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb el tenor Josep Fadó. Les entrades valdran de 7 a 10 €.

El 2019 tindrà el 1r concert el dilluns, 21 de gener, a les 19:00 h., al Palau de la Música Catalana. Serà una proposta molt especial, titulada 'Rhapsody in blue i les Amèriques', a càrrec de la Marinada, amb un preu de 18 € cada entrada.

L'endemà, dimarts, 22 de gener, la Sala 4 de L'Auditori de Barcelona acollirà, a les 19.00 h., un concert de la cobla de l'Esmuc. L'entrada serà lliure.

El divendres, 1 de febrer, els Amics dels Concerts de l'ACFB oferiran el seu concert d'hivern. Serà a les 19:30 h. al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb els alumnes de cobla i cor i dansa del Conservatori. L'entrada serà lliure.

Una altra proposta musical relacionada amb les efemèrides serà el dimecres, 27 de febrer, a les 19:00 h. al Petit Palau del Palau de la Música. Servirà per celebrar els 75 anys de Joan Lluís Moraleda. La cobla que hi actuarà serà la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el preu per accedir al concert serà de 15 €.

L'entrada de la primavera se celebrarà amb el Concert de primavera de l'ACFB el divendres, 8 de març, a les 19:30 h. Serà al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i hi participaran la Marinada i la cobla d'alumnes del Conservatori. L'entrada serà lliure.

El dilluns, 1 d'abril, a les 19:00 h. hi haurà el concert 'Les estrenes al Palau'. Serà al Palau de la Música Catalana, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i accedir-hi valdrà 18 €.

Una de les cites destacades de l'any serà el diumenge, 12 de maig, a les 18:00 h., al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. S'hi celebrarà la Final de La Sardana de l'Any, en el marc de la seva 30a edició. Hi participaran les cobles Mediterrània, Sant-Jordi Ciutat de Barcelona i Montgrins, junt amb la Polifònica de Puig-Reig, el grup Port Bo i la soprano Indira Ferrer. Una proposta important a un indret destacat del panorama musical universal per saber quines seran les sardanes guanyadores del certament i celebrar les 30 edicions de 'La Sardana de l'Any'. Les entrades costaran entre 17 a 35 €.

La penúltima proposta serà el divendres, 24 de maig, a les 19:00 h. a la Sala 4 de L'Auditori, amb la cobla de l'Esmuc. L'entrada serà lliure.

I per cloure el Cicle de concerts de Cobla a Barcelona el dijous, 13 de juny, a les 20:00 h. el Conservatori Municipal de Música de Barcelona serà la seu del concert 'Estimem Barcelona'. Els intèrprets seran els alumnes del propi Conservatori i l'entrada serà lliure.

El tríptic es pot aconseguir a la Casa de la Sardana, a la seu de l'ICUB (La Rambla, 99) i al Palau Robert. Properament estarà disponible a d'altres emplaçaments musicals destacats de la ciutat. El document especifica els punts de venda d'entrades, focalitzats sobretot cada concert al seu emplaçament.

L'edició l'ha coordinat la Confederació Sardanista de Catalunya i hi donen suport el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'. Hi col·laboren l'ACFB, els Amics dels Concerts, l'Agrupació Sardanista l'Ideal d'en Clavé de Les Roquetes, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana-Orfeó Català, la Fundació Romea, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Esmuc, la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC), La Sardana de l'Any, la UCS i Adifolk.