Notícies

Mor el compositor Josep Vinaròs
Dt. 14-Mai-2019

El compositor i impulsor cultural de Sabadell Josep Vinaròs ha mort aquest passat dilluns. Autor de sardanes i obres per a cobla, fundador de Sabadell, Més Música i de la Cobla Simfònica Catalana, la seva tasca ha sigut molt important per difondre el so de la cobla. El darrer comiat se li ofert aquest dimarts 14 de maig i els funerals seran el dijous 30 de maig a les 20:00 h. a l'església de Sant Fèlix de la capital vallesana.

Vinaròs va composar al voltant d'una vintena de sardanes, amb títols com Les campanes de Gràcia, Arraona o El seny i la rauxa. També va escriure obres simfòniques per a cobla. Justament aquest vessant musical el va impulsar amb la creació, fa 16 anys, de Sabadell, Més Música. Va ser fundador, impulsor i president d'aquesta entitat que vol fomentar la música de cobla, especialment des del punt de vista simfònic. Per això també va fundar la Cobla Simfònica Catalana, que cada any ofereix concerts a Sabadell.

Sabadell, Més Música ha anunciat que el Premi Agustí Borgunyó d'enguany serà per a ell, a títol pòstum. Ja estava previst concedir-li, per agrair-li tots els anys de dedicació, però la seva mort n'ha avançat l'anunci. La ceremònia està prevista pel diumenge 27 d'octubre.

Vinaròs va deixar la presidència de l'entitat ara fa pocs mesos i tenia nous projectes en perspectiva. Nascut el 1937, també va ser dansaire de colla. També era col·laborador habitual de la revista Som.

El 1968 va fundar l'entitat Prevención de Accidentes de Tráfico, que encara existeix. La seva tasca contra els accidents el van fer conegut, sobretot gràcies a les seves intervencions als mitjans. I cada any organitzava una gala per conscienciar sobre la necessitat d'acabar amb les morts per accidents, que solia presidir el Director General de Tráfico. Fins i tot el 1982 va comptar amb la presència de Juan José Rosón Pérez, Ministre de l'Interior del govern d'Adolfo Suárez.