Notícies

Mor el compositor Jordi Moraleda
Dl. 27-Jul-2020

El compositor de sardanes i música per a cobla Jordi Moraleda i Perxachs ha mort aquest passat diumenge 26 de juliol. La vetlla serà aquest dimarts 28 de juliol al tanatori de Sancho de Àvila (Barcelona) i la cerimònia de comiat dimecres 29 de julioll, a les 10:00 h. a l'església de Santa Maria de Palautordera.

Va ser autor d'una quarantena d'obres, entre sardanes i composicions per a cobla, i va aconseguir diversos guardons i premis a diferents concursos de composició sardanista, com el Francesc Basil, el Ceret-Banyoles, el de la Vila d'Amer o el de Lloret de Mar.

Jordi Moraleda va ser deixeble d'alguns dels més grans músics contemporanis: amb Manuel Oltra, contrapunt i fuga; amb Xavier Montsalvatge, composició i instrumentació i amb Antoni Ros Marbà, direcció d’orquestra. A part de perfeccionar els seus estudis a l'estranger, va formar part també d'algunes de les formacions més destacades del nostre país: l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu. També va arranjar diverses peces per a cantants de la Nova Cançó com Guillermina Motta o Maria del Mar Bonet.

Era el germà de Joan Lluís Moraleda, un altre conegut compositor de sardanes, i d'Albert Moraleda, i tots són fills d'un altre autor sardanista: Hermenegild Moraleda.