Notícies

Mor el compositor i pedagog Carles Guinovart, autor de 2 obres per a cobla
Dc. 02-Oct-2019

El reconegut compositor i pedagog Carles Guinovart ha mort aquest dimecres 2 d'octubre, a Barcelona. Va impulsar la música contemporània i va tenir ressò internacional, i entre aquesta tasca va composar 2 obres per a cobla.

Una d'elles va ser la Suite barroca que va rebre un accèssit al Premi Ceret-Banyoles de l'any 2002. L'altra va ser les Variacions estilísques per a cobla, una obra lliure estrenada l'any 2000 a Barcelona. Aquestes peces són una mostra de la seva variada producció, que inclou música de cambra i simfònica, i obres de solo.

A part de músic i pedagog, també va ser promotor musical i va analitzar i promoure la música contemporània, especialment la catalana, composada durant aquests anys de modernitat. Era catedràtic d'Harmonia i Contrapunt, professor de la Càtedra de Composició i Orquestració al Conservatori Superior de Música de Barcelona i Anàlisi Musical i Composició a l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). També va impulsar i dirigir el Curs Internacional d'Interpretació Musical de Girona des de l'any 1984. A més a més, va ser membre de l'Associació Catalana de Compositors, de la qual va arribar a ser-ne vicepresident, i membre del consell editorial de la Revista Musical Catalana.