Notícies

Mor el compositor i intèrpret Josep Joli i Blanch
Dj. 28-Nov-2019

El compositor i intèrpret de contrabaix i violí Josep Joli i Blanch ha mort aquest dijous 28 de novembre. Autor de 12 sardanes, va formar part de diverses cobles i grups musicals. El comiat ha sigut el divendres 29 de novembre, a les 11:30 h. a l'església de Vilarnadal, nucli de població integrat al municipi de l'Alt Empordà de Masarac.

Josep Joli va composar, identificades, 12 sardanes, com L'espardenya de set vetes, Catalunya al cor o A l'amic Martí Augé. Musicalment, va iniciar la seva formació amb el seu oncle, el conegut compositor Blanch i Reynalt, i un altre autor de sardanes conegut, Enric Sans, li va ensenyar a tocar el violí. Va ser membre de diverses cobles, com l'Antiga Pep o la Combo Gili, i un dels fundadors de formacións com l'orquestra Costa Brava, la Ciutat de Girona o la Nova Cobla de Cadaqués. També va formar part de diversos conjunts d'havaneres, com Els pescadors de l'Escala o Les veus de Besalú. A més a més, va ser professor, i més tard director, de l'Escola Municipal de Música de Castelló d'Empúries.

La seva trajectòria i experiència el van portar a ser un dels testimonis del projecte 'Fer de músic' del Museu de la Mediterrània-can Quintana, de Torroella de Montgrí. El seu objectiu és recuperar testimoniatges i donar veu sobre com era abans la música i la feina de música a les cobles i orquestres.