Notícies

Maria Mercè Navarro guanya la 2a edició del concurs de sardanes balladores de Prats de Molló La Presta
Dv. 21-Jun-2019

La compositora Maria Mercè Navarro ha guanyat, aquest passat diumenge 16 de juny, la 2a edició del concurs de composició de sardanes de Prats de Molló La Presta. Ha sigut amb la sardana Vora el Tec, creada expressament per a aquest concurs.

Segons la pròpia Navarro, "estic molt contenta i hi vaig posar el cor i l'ànima mentre la composava". També ha comentat que el seu estil és més melòdic però de cara a aquest concurs la va escriure especialment més balladora. Tanmateix, reconeix que qualsevol de les altres 5 peces finalistes podrien haver aconseguit el triomf. Aquesta és la 3a vegada que Navarro aconsegueix guanyar un certamen musical. Les convocatòries anteriors amb premi van ser al concurs del SardaTIC i al de Ripoll com a Capital de la Cultura Catalana.

Aquesta victòria de Navarro consolida la puixança i el reconeixement vers les dones que s'està instal·lant al món de la sardana i la cobla. De fet, segons la guanyadora, "m'han felicitat pel que suposa per a mi, però també per a les dones". És important ara mantenir aquest suport a les dones amb la programació de les seves obres a les ballades, concerts, Aplecs i concursos de colles.

El procediment del concurs de Prats de Molló La Presta es basa en una selecció musical per part de Dani Gasulla i Olivier Marquès i després una audició privada de sardanistes seleccionats de Camprodon i de Prats de Molló. Així, de les 12 obres presentades enguany, es van triar 6 sardanes que la cobla Tres Vents ha interpretat en una ballada específica per al concurs, a Prats de Molló. Tots els sardanistes assistents han pogut votar amb 3, 2 o 1 punt les seves 3 sardanes preferides. El recompte de vots hat donat la 1a plaça a Navarro. El 2n lloc ha sigut per a Jordi León amb Gresca, tabola i Ball de Rams i el 3r per a David Pigassou amb Alegria al Foiral. La guanyadora ha rebut 1.500 €, el 2n 1.000 € i el 3r, 500 €.

Aquest certamen és bianual i sorgeix de l'Ajuntament de Prats de Molló La Presta, en col·laboració amb els compositors Olivier Marquès i Dani Gasulla. És una molt bona proposta per incentivar la creació de noves sardanes, sobretot a l'entorn del Rosselló. A la 1a edició el guanyador va ser-ne Jordi Paulí, seguit de Lilian Perez i David Pigassou.