Notícies

Maria Àngels Blasco, nova directora general de Cultura Popular
Dt. 11-Jul-2017

Maria Àngels Blasco, fins ara directora dels serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central, serà la directora general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural, segons ha sabut l'Infosardana. Aquest nomenament serveix per substituir el fins ara director general, Lluís Puig, convertit en conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya després de la destitució de Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement, i la seva substitució per Santi Vila, qui era conseller de Cultura.

Maria Àngels Blasco es defineix com a "oboista i professora", ja que està diplomada en educació primària i secundària per la Universitat de Barcelona (UB) i té el títol de professora superior de música en especialitat d'oboè pel Conservatori Superior de Música Municipal de Barcelona. A part de la seva tasca de docent, també ha sigut professora d'oboè al Conservatori de Terrassa i intèrpret a diverses orquestres.

A més a més, ha sigut cantaire de la Coral Canigó i dansaire a l'Esbart Dansaire Castell de Tona. Ha dirigit diversos cors, com el Cor Cabirol i ha ocupat els càrrecs de subdirectora del Festival Internacional Europa Cantat Junior, a Vic, i el de directora de la 1a Setmana Cantant Internacional d'Europa Cantat, també a Vic. Paral·lelament, ha sigut secretària de la junta del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Ha desenvolupat la seva tasca de directora dels serveis territorials de Cultura a la Catalunya Central des del 2011. Nascuda el 1971, és natural de Vic.

La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals s'encarrega d'"impulsar les polítiques públiques en els àmbits de promoció de la cultura popular i tradicional, l'associacionisme cultural, l'acció territorial i la cooperació cultural amb l'Administració local en aquells àmbits no atribuïts a cap altre òrgan o entitat del Departament", segons explicita a la seva pàgina electrònica.